4 april The Road to Hana

Door Marc & Alie - A couple of years ago

Vandaag rijden we de Road to Hana (en terug). Vanuit Kahului is het een klein stukje rijden naar Paia. Een klein dorpje met een aantal leuke winkeltjes en een tankstation. Onze tank is nog bijna vol, bijvullen lijkt ons niet nodig. 

Een klein stukje verder stoppen we bij Ho'okipa Lookout, waar we een prachtige regenboog boven de zee zien. Het uitzicht is hier erg mooi, ideaal om ons ontbijtje te eten.

Tot nu toe is de weg nog prima, maar een aantal mijlen verderop beginnen de haarspeldbochten en wordt de weg ook smaller. Al snel dient zich de eerste van vele eenbaans bruggetjes aan. Langs de weg is het enorm groen, af en toe lijkt het alsof we dwars door de jungle rijden. 

Bij de Twin Falls vinden we een parkeerplaats en wagen we ons aan de hike naar de watervallen. De wandeling is goed te doen totdat we bij een stroompje komen waar we doorheen moeten. Schoenen uit en over de gladde stenen glibberen naar de overkant. De mensen die achter ons aan komen houden hun schoenen aan en lijken er toch een stuk simpeler doorheen te waden. Een stuk verderop zien we in de verte de prachtige waterval, maar om dichterbij te komen moet je ook hier weer door het water. Dit keer ook maar onze schoenen aan gehouden en dat gaat een stuk beter. De waterval is echt supermooi, de wandeling zeker de moeite waard.

Onze volgende stop is Kaihamina State Wayside Park. Vooral omdat er toiletten zijn, maar vanaf hier is het uitzicht over de baai ook mooi.

Onderweg zien we veel watervallen en stroompjes. In de meeste zwemmen ook mensen. We kijken er niet meer vanop dat we mensen in zwemkleding langs de weg zien lopen. Het is erg jammer dat de parkeergelegenheden heel beperkt zijn. Op veel mooie plaatsen kunnen we de auto niet kwijt en rijden we maar door.

In Ke'anae wijken we even van de route af voor Aunte Sandy's Bananabread. Een aanrader! Een ook de hotdogs zijn prima.

Na deze smakelijke stop pakken we de route weer op en gaan we naar Pua'a Ka'a Wayside Park. Ook hier treffen we weer een mooie waterval aan. Er zitten veel mensen te picknicken op de bankjes in de schaduw en er wordt natuurlijk ook weer gezwommen.

Laatste stop voor Hana is Wai'anapanapa State Park. Ook weer prachtig! Een baaitje met donker zand, omringd door vulkanische rotsen, palmbomen en de knalblauwe zee.

Rond half 2 zijn we in Hana. Ondertussen zijn we 5 uur onderweg. We kunnen nog een stukje verder, maar besluiten het niet te doen. We zijn best moe en weten niet hoe snel (of langzaam) de terugreis gaat verlopen en deze weg wil je echt niet ik mijn het donker rijden.

Terug blijkt het toch een stuk vlotter te gaan. We doen nog een laatste stop bij de gekleurde eucalyptusbomen en zijn aan het eind van de middag terug in Kahului. We hadden gehoopt om nog even bij het zwembad te kunnen liggen, maar het is gaan regenen. Jammer.... gelukkig was het verder de hele dag zonnig.

Morgen hopen we walvissen te gaan zien!

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!