5 april Walvissen Spotten

Door Marc & Alie - A couple of years ago

Online hebben we een walvisexcursie geboekt. De afvaart is om 11:30 en we moeten 45 minuten van te voren inchecken. We kunnen dus een beetje rustig opstarten vandaag, het is maar 20 minuutjes rijden naar de haven in Maalaea.

We doen nog even een paar boodschapjes en rijden dan naar Iao Valley State Park. Dit parkje ligt heel erg mooi tussen de groene bergen. Hoog op de berg zien we twee prachtige watervallen

Even genieten van het uitzicht,  snel een broodje en weer in de auto. Precies op tijd melden we ons bij Pacific Whale Foundation. We hebben geluk, de boot is geschikt voor ongeveer 180 mensen en we zijn met minder dan de helft. Aan boord zijn een aantal mensen van de Pacific Whale Foundation die helpen de walvissen te spotten en uitleg te geven. Het is al een beetje einde seizoen, ze hopen dat we walvissen kunnen zien, maar de meeste zijn al richting Alaska vertrokken.

Na een tijdje zien we in de verte water omhoog spuiten. Jeej, een walvis! De tocht is nu al geslaagd. We zien later ook nog andere (of toch dezelfde?) walvissen, twee grote en een jong van ongeveer vijf weken oud en een dolfijn. 

Twee uur later komen we een beetje misselijk weer aan wal, maar dat hebben we er graag voor over. Het was een superleuke ervaring!

Het plaatsje Kihei en dat deel van de kust hebben we nog niet gezien. Ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Kihei ligt Makena State Park met Big Beach en Little Beach. Vanaf de boot zagen we al de mooie goudgele zandstranden. Helaas arriveren we daar in de stromende regen en rijden we maar weer snel noordwaarts richting blauwe lucht. 

Bij Kamaole Beach Park schijnt de zon en is er plaats voor onze auto. Dit is ook weer een prachtig goudgeel zandstrandje met toiletten, picknickbankjes, barbecues en lifeguards. Het is goed vertoeven hier.

Op de terugreis naar Kahului rijden we nog weer even langs Iao Valley State Park. Er was nog een hoger gelegen uitzichtspunt waar we vanochtend geen tijd meer voor hadden en misschien is het er nu wel zonnig. Dit blijkt niet het geval, nog steeds grijs, maar we lopen toch nog even naar boven voor het mooie uitzicht. 

Terug in het hotel checken we alvast online in voor de vlucht naar Honolulu. Erg benieuwd wat Oahu ons de komende drie dagen brengt.....

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!