7 april De noordkust van Oahu

Door Marc & Alie - A couple of years ago

Het noorden van Oahu schijnt een paradijs voor surfers te zijn. We zijn erg benieuwd. We rijden dwars door het binnenland. Het eerste deel is het snelweg, grote brede freeways vergelijkbaar met de steden in Californië (ook de kwaliteit van het wegdek). Vanaf Wahiawa gaat het weer over in twee banen. We komen langs de Dole fruitplantage, waar het een drukte van belang is. Het spreekt ons niet zo aan, wij gaan voor de grote golven en surfers!

De eerste stop is Laniakea Beach. Bijna wordt het parkeerplaatsje dat we op het oog hebben ingepikt door een brutale Amerikaan, maar dat laten we natuurlijk niet gebeuren! Wij waren eerst! Het strandje is mooi omringd door lavarotsen. Hier worden ook veel zeeschildpadden gespot, maar nu even niet. De branding is een heel eind de zee in, maar de golven zijn spectaculair en onder het genot van ons favoriete Safeway ontbijtje (we hebben onze favoriete yoghurt weer gevonden!) genieten we van het uitzicht.

Onze volgende stop is Banzai Pipeline, dit is echt een hotspot voor surfers. Het is er een drukte van belang. Hier heb je echt een fantastisch uitzicht op de surfers, spectaculair om te zien. Helaas begint het te regenen, maar we vinden een mooi plekje boven op een duin onder een boom. Hier kunnen we ons de hele dag wel vermaken.

Maar we moeten verder. Langs de noordkust loopt de Kamehamea Highway. Grote delen rijd je pal naast de kust en zie je aan de andere kant prachtig groene bergen. Er zijn allemaal leuke strandjes en je rijd door allerlei dorpjes. Ook zijn er heel veel foodtrucks langs de weg, erg leuk om te lunchen. Een paradijs voor liefhebbers van garnalen.

Het is ontzettend jammer dat we weinig zien van al het moois, het is grijs, mistig en het regent hard. We hadden op een strandje willen lunchen, maar rijden maar door.

Iets verder landinwaarts ligt Nuuanu Pali Lookout. Je zou hier een fantastisch uitzicht kunnen hebben over de groene Windward Coast. Wij zien alleen een muur van mist. Zo jammer....

We staken onze rondreis en gaan naar het Waikele Premium Outlets. Ook belangrijk om te inspecteren! Het is een mooi winkelcentrum, erg druk ook, maar dat komt ongetwijfeld door het slechte weer. 

Aan het eind van de middag brengen we de auto en onze aankopen terug naar het hotel en inspecteren we ook nog even het Ala Moana winkelcentrum dat vlakbij ons hotel ligt. We zijn er al een paar keer langs gereden, maar hadden niet in de gaten hoe groot het is. De foodcourt is ook erg leuk, er is volop keuze en je kunt hier voordelig en lekker eten.

Hopelijk zien we morgen nog wel de zon en kunnen we onze tour langs de kust afmaken!

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!