8 april Vervolg van de noordkust

Door Marc & Alie - 10-04-2018 20:33

De dag begint droog, het lijkt iets beter weer te zijn als gisteren. Nog wel is het bewolkt en laat de zon zich niet zien.

We hebben wel al het een en ander gezien van downtown Honolulu, maar nog niet het 'Iolani Palace en het tegenover gelegen Ali'iolani Hale. Als Hawaii Five-0 fan moet je dit even hebben gezien.

Het rondje noord(west)kust willen we afmaken en we nemen de H3 snelweg richting Kaneohe. Deze weg hebben we nog niet gereden. Ondanks dat het een brede Freeway is, is het een mooie route dwars door de groene heuvels.

Eenmaal overgestoken zoeken we de kust weer op en stoppen we bij Kailua Beach Park. Wederom een mooi goudgeel zandstrand. De zee is hier vrij kalm, heel geschikt om te kanoen en suppen.

We rijden zoveel mogelijk langs de kust naar de zuidwestpunt van het eiland. De kustlijn wordt hier steeds grilliger met hoge kliffen. Op de zuidwestpunt staat een vuurtorentje. Deze is bereikbaar via een pittige hike, voor ons té pittig. Een eindje verderop is een mooi uitzichtpunt bij de Halona Blowhole. Hier zie je ook weer goed dat het eiland vulkanisch is. Het uitzicht is mooi en we zien in de verte zelfs walvissen!

Niet veel verder begint Waikiki alweer. Waikiki heeft meerdere zandstranden en wij kiezen voor Kuhio Beach. De parkeerplaats van de Zoo is dichtbij dit strand en kost maar een Dollar per uur. Dat valt reuze mee. Het is er heel druk, want er is een beachvolleybal toernooi. Leuk om even te kijken. Het lijkt erop dat Hawaii wint van Washington.

Morgen vliegen we alweer naar huis, dus we zoeken nog even een Walmart op om nog een paar van onze favoriete Amerikaanse producten te kopen.

Daarna brengen we de auto terug naar ons hotel en verkennen we lopend de stranden en omgeving van ons hotel. Het Equus hotel waar wij overnachten ligt dichtbij het Ilikai Hotel (beroemd door de oude Hawaii Five-O serie) en het Hilton Hawaiian Village (uit de nieuwe Hawaii Five-0 serie). Deze hotels liggen vlakbij de haven, ondiepe lagune en het brede zandstrand. Langs het strand loopt ook een wandelpad. Verderop wordt het strand wat smaller. Het lijkt erop dat het strand aan de kant van het Hilton hotel kunstmatig breder is gemaakt. Na het Outrigger Reef hotel houdt het strand even op en lopen wij via de landzijde terug naar ons hotel. Dat is toch wel een stukje verder dan via het strand. We vinden het jammer dat er zoveel (naar onze mening) niet zo fraaie hoogbouw is in Waikiki. Als je kamer niet aan de zeezijde ligt heb je meestal uitzicht op hoge gebouwen en vrij drukke wegen. Als je wel een beetje van een stadse sfeer houdt is Waikiki een prima strandbestemming en het eiland heeft genoeg te bieden voor leuke uitstapjes. 

We sluiten de dag af met een heerlijke grote cheeseburger en gaan vroeg naar bed. De wekker zetten we om 03:15 uur, want onze vlucht vertrekt al rond 07:00 uur. De terugreis is met Delta en KLM via Los Angeles. Dit gaat allemaal prima en sneller dan de heenreis. Inmiddels zijn we weer thuis. 

Mahalo Hawaii voor deze gave reis!

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan