27 April

Door Jacqueline - 28-04-2018 06:45

21 uur ‘s avonds en ik zit heerlijk naast ons kampvuurtje. Het begint al goed donker te worden, dat betekent dat we oma in de gaten moeten houden....gisteravond is ze zo de verkeerde camper ingestierd. De eigenaresse van die camper zat buiten en liep uiteraard gelijk naar haar toe.  Oma dacht: o die wil wat vragen” Totdat ze omkeek en een vreemd interieur zag....we hebben er smakelijk om gelachen. En het leuke nu is, dat wij nu wel op dat plekje van die mensen staan en op ons ‘oude’ plekje staat nog een cruisecanada camper.  We laten arme oma nu maar niet alleen in het donker dwalen.

Vanmorgen (heel saai🤪) weer buiten gegeten. Gjalt heeft een lange broek afgeknipt. Vandaag was dan ook wel een gigantisch warme dag...27 graden. We zijn naar Wells grey provincial park gegaan. 4 prachtige watervallen opgezocht. De Spahat falls, de Moul falls, de Dawson falls, en de Helmcken falls. Alleen voor de Moul falls moest je ruim 1,5 uur lopen. En dat viel niet mee in deze hitte. We waren ook nog niet lang op weg of we hoorden achter ons een dikke dreun, lag uiteraard opa vol op de grond. Hij valt altijd wel een  keer dus heel verrassend was het niet, hij kijkt ook altijd om zich heen ipv waar hij zijn voeten neer zet. Neus kapot, maar voor de rest alles nog heel. De terug weg vanaf de waterval werd ik zelf gewoon niet lekker van de hitte.  Maar ben weer bijgetrokken. 

De terugweg naar het pompstation en de supermarkt, ons slakkenhuisje en wij zevenen eten en drinken wat af. Op de camping zijn Femke en Sven het ijskoude meer ingesprongen. Dapper! 

Op deze camping staat een waanzinnig leuk en uitermate heerlijk restaurant : the painted turtle. Aan het water, zicht op de besneeuwde bergen. De spareribs vielen zo van het bot af, en ik had een hemels prutje met kip groente en rijst. Voor iedereen die hier nog in de buurt komt...doen! 

Oma en ik hebben net de wasmachine aangezet, alles begint een beetje naar kampvuur te stinken en heetzweet. En ja, ik heb niet zoveel shirts meegenomen...dikke truien nog genoeg. O, en wat wij nog speciaal voor Koningsdag gedaan hebben? Wilhelmina pepermunt gekocht en speculaasjes! 

Foto’s uploaden gaat traag, er staan er al wel een aantal op Instagram en Facebook. 

Morgen op naar Jasper! 

Reacties

Rianne 28-04-2018 09:13 {{button-50915}}

Wat een weer en uitzichten hebben jullie daar! Hier is het wel lange-mouwen-weer hoor. Dus geniet maar extra van het zonnetje. Pas goed op Jaap en Coos. Ik heb foto's gevonden en aan thuisfront laten zien. Beste sleurhut, trouwens. Groeten daar.

Tante Beeee 28-04-2018 10:54 {{button-50920}}

Oooo wat grappig is oma hahahaha..wat zal die vrouw gelachen hebben (of niet natuurlijk)
Hou ze goed in de gaten opa en oma...
Lekker eten dus..lekker groeien ook zeker...

Knuffel van mij

Marianne 28-04-2018 12:10 {{button-50921}}

Wat een fantastisch weer zeg. Geniet ervan!
In Jasper of Banff kun je wel een korte broek kopen.. Tim en Frank stonden op de Columbia Icefield ook gewoon met een korte broek (maar dat was natuurlijk wel in de zomer).

Mirjam Prins 28-04-2018 13:56 {{button-50922}}

Ziet er allemaal geweldig uit!
Een geweldige tour, ik krijg nu ook de kriebels.!
Pas goed op pap's en mama's en ik kijk uit naar het volgende reisverslag.
Dikke kus.

Hanneke 28-04-2018 19:14 {{button-50924}}

Wat leuk allemaal, hou oma een beetje in de gaten en zorg dat ze straks wel weer mee terug komt!
groetjes

Anja 28-04-2018 23:23 {{button-50928}}

Wat leuk om jullie te volgen. Wij gaan in juni deze mooie reis maken.
Bij welke camping is dat leuke restaurant the painted turtle . Wij muren het graag

Anja 28-04-2018 23:24 {{button-50929}}

Bedoel horen het graag😊
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan