01 Mei...alle weertypes

Door Jacqueline - 02-05-2018 02:27

Neergestreken in Golden op een municipal camping met een beetje WiFi. Vanmorgen de besneeuwde camping in Lake Louise verlaten in de sneeuw. Even bij het visitors centrum geweest om na te vragen welke wegen en lakes er open zijn. Uiteraard gaan we even in de volle sneeuw naar het Lake Louise en naar het prestigieuze hotel aan het meer. Voor een eenvoudig sjaaltje daar in een van de winkeltjes moet je al de jackpot gewonnen hebben om hem te kunnen betalen.  Maar het is erg leuk om even in het hotel te kijken (op onze baggerschoenen over het pluche 🤣) 

We laten al die rijke Aziaten achter ons en gaan op naar Lake Emerald. Ook dit meer is natuurlijk nog bevroren maar de zon breekt door en het is er wederom prachtig. Lekker bakkie gedronken in het mooie restaurant. Van het meer af gestopt bij the natural bridge.  De kleur van het water is heel mooi blauw/groen. De fotocamera maakt overuren hier in Canada. Als ook hier weer een bus Aziaten arriveerd gaan wij snel weer verder.  De weg naar die mooie watervallen is nog afgesloten dus rijden we door naar Golden. Boodschappen inslaan en het stadje bekeken, is niet heel spectaculair. Het plan was eerst om door te rijden naar het Glacier national park maar omdat ook daar nog vele wandelingen gesloten zijn en er geen camping is blijven we hier in Golden een nacht en gaan we morgen (terug) richting Banff. We hebben hier een mooie ruime plaats. The kicking horse rivier stroomt achter de camper langs en net kwam er een mega trein langs met , volgens opa, 99 wagons. 

We zitten nu nog lekker buiten. Ik weet alleen niet of het nu 18:18 is of 17:18. We zijn namelijk weer in BC. In elk geval tijd om eten te koken. 

Gjalt is even naar de receptie om ons aan te melden. Gisteren hadden we weer zo’n zelf registratie camping, dat kan hier ook inprincipe maar er stond op de deur dat ze er om 6 Pm weer zouden zijn. Maar ja, hoe laat is het hier dan...

Reacties

Tante Beeee 02-05-2018 09:01 {{button-50986}}

Leuke foto's op fb..van de sneeuw in de warmte ...wat betekend bc ook al weer..

Groeten

karin 02-05-2018 14:41 {{button-50992}}

Brits Columbia tante Beeee.

Marianne 02-05-2018 19:21 {{button-50994}}

De Dawson Falls zijn nog niets veranderd. Mooie blauw lucht hoor!

Ineke 02-05-2018 20:25 {{button-50995}}

Wat mooi,zijn jullie op wintersport?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan