Natchez naar Vicksburg

Door Leonie & Jeanet verkennen Amerika - 22-04-2018 01:07

Vandaag zijn we van Natchez naar Vicksburg gereden. Maar voordat we in de auto stapte hebben we eerst heerlijk riant uitgebreid ontbeten in het hotel .. Dat mag ook wel eens gezegd worden... Rond 9:15 a 9:30 zijn we gaan rijden..
Niet over de Innerstate, maar via de Natchez Trace Parkway. Deze toeristische route is een 444 mijl lange tocht door 10000 jaar Amerikaanse geschiedenis. De weg voert je door onbewoonde gebieden die van historisch belang zijn. Je ziet plekken waar Indianen woonden, veldslagen werden uitgevochten en kolonisten hun kampen opsloegen. De route geef je bovendien een uitstekende indruk van het prachtige natuur van de deep South. Na ongeveer 15 kilometer te hebben gereden kom je bij Emerald Mound. Dit is een grassige ruïne van een Indianen stad. Dus  je kijkt ook nog in het leven van de Indianen die ooit langs de Trace leefde .  Verder op de Trace is er een herberg, Mount Locust, dit is de laatste Herberg van de route.  In de bossen daar achter is er een slaven kerkhof. Er zijn ongeveer 10 slaven daar begraven maar er lag nog een kale steen als herinnering. 
Onderweg hebben we nog een heerlijke broodje gegeten uit onze koelbox bij een rustplaats. Vervolgens zijn door naar Vicksburg gegaan en daar rond een uur of 13.15 uur aangekomen bij het hotel. Vlak voor het hotel was een benzinepomp , dat was nog wat onze creditcard werd geweigerd. Dus naar binnen, een dame achter de toonbank aangesproken en die ging ons echt goed helpen, die kindness hier is super, ze zijn allemaal zo aardig en vriendelijk ze willen ons allemaal helpen. Gelukkig deed de creditcard het wel , ik had gewoon iets fout gedaan...Voor $25 CQ €20 hebben wij een tank vol getankt. Dat is heel wat anders dan in Nederland…. Maar afin..
We hebben onze koffers uitgepakt,gesetteld in de hotelkamer en zijn boodschappen gaan doen bij de buurtsuper..Nu zitten we op onze hotelkamer heerlijk even te nixen,.spelletje/ boekje, want morgen gaan we richting Memphis en dat is toch wel een kleine 4 uur rijden Non Stop...Dus dat wordt iets langer als we ergens nog willen gaan stoppen om een bakkie te doen of iets te gaan bezichtigen…
Nou mijn bier wordt een beetje warm, dus ik ga stoppen met schrijven…. 😉

 

Reacties

Saskia 22-04-2018 09:16 {{button-50785}}

Wat een prachtige foto's.

Oo 26-04-2018 17:09 {{button-50871}}

Vast goede lange rit en veel plezier in Memphis! :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan