Dag 6 - Belleville

Door Ineke & Jos Peters - A couple of years ago

Vanmorgen voor het gemak in een diner (restaurant) ontbeten.

Jos nam het meest bescheiden ontbijt, 2 eieren op brood en vers fruit.

Ik nam iets wat ik niet kende en dat bleken 2 gepaneerde dikke sneden brood te zijn, gebakken in de boter en geserveerd met boter en maple-syrup.

Ik werd er zo in de vroege morgen lichtelijk onpasselijk van.

En wij waren echt het meest bescheiden. Als je zag wat de andere bezoekers aan het verstouwen waren, begeleid met grote glazen cola.

Nogal logisch dat er zoveel ontzettend dikke mensen zijn.

Zoals bekend is alles hier groot en veel. De supermarkten zijn enorm en ik word meteen geconfronteerd met keuzestress.

Voor wat betreft groot en veel. Wij kopen 10 mandarijntjes in een netje. Hier zitten er meteen 25 in. We wilden een onsje ham (toch normaal bij ons, hè), daar keken ze vreemd van op. 250 Gram was wel zo’n beetje het minimum.

Het wordt vaak ook genoemd, maar Amerikanen zijn ontzettend aardig, behulpzaam en beleefd. Toevallig hebben we vandaag de eerste Amerikaanse ontmoet, die minder aardig was. Misschien lag dat aan het feit dat ze bij McDonalds werkte?

Gisteren kwamen we te laat bij de camping aan. Het kantoor was al gesloten. Ik belde toch maar naar het telefoonnummer van de camping en warempel, er werd opgenomen. Binnen 5 minuten kwam er iemand naar ons toe om ons een plaats te wijzen. Normaliter was de prijs $45, maar omdat ze niet zoveel zin hadden om het kantoor weer te openen en de computer op te starten, was $40 ook goed. Oké, $5 mazzel!

Zoals ik al zei, is de camper geweldig. Goed ingericht en best ruim van binnen gezien zijn bescheiden afmetingen en er is verbazingwekkend veel bergruimte.

We moeten wennen en we maken beginnersfouten variërend van tegen de enorme buitenspiegels oplopen tot vergeten om de tafel af te ruimen als je gaat rijden. Maar we worden al aardig routiniers.

Ook kijken we vol verbazing naar wat er allemaal op de campings staat. Wat ik nog niet eerder gezien had, zijn de campers met uitschuifbare delen, waardoor de camper op bepaalde plaatsen wel dubbel zo groot wordt. Lijkt me wel heel handig.

Bij het wennen aan de camper hebben we ook nog een harde les geleerd. Mijn neef zei het ons al, toen hij de camper zag, “denk erom dat je dak hoog is en behoorlijk ver vooruit steekt”.

Afijn, we wilden geld opnemen bij een ATM, die buiten de bank op een zgn. drive-in stond. Jos wilde zo dicht mogelijk bij de machine komen en ja hoor, we raakten met de punt van ons dak de dakbescherming van de geldmachine. De camper heeft gelukkig niet veel schade, maar het dakje van de ATM zat behoorlijk in elkaar. Meteen gemeld bij Cruise America en het blijkt gelukkig allemaal onder de verzekering te vallen.

Reacties

Myra A couple of years ago

Superleuk om te lezen Ineke! Wel een beetje jammer van de eerste (en hopelijk laatste) schade. Wij zijn nog weleens bijna weggereden zonder de stekker los te maken. Gelukkig net op tijd ontdekt...

Connie A couple of years ago

Zoals altijd, vind ik het leuk om jullie reisverhalen te volgen! Ik moest lachen om het niet afruimen van de ontbijttafel! Zal wel schrikken zijn geweest.😀
Rij wel voorzichtig, hoewel op de Amerikaanse wegen is het redelijk relaxt rijden!
Klaus en ik wensen jullie een fijne reis, geniet ervan, zodat wij van jullie verhalen ook kunnen genieten!
Veel liefs🙋🏻‍♀️

Thea A couple of years ago

Hoi Ine en Jos, het eerste bericht heb ik niet kunnen lezen, ben het kwijtgeraakt. De nieuwe laptop...het is nog erg wennen. Het ding is razendsnel en dat ben ik niet meer gewend.
Ik kan inmiddels alles doen op mijn tablet behalve internet bankieren maar misschien heb ik daar een app voor nodig?
Jammer dat het weer zo slecht is, hier wordt het vandaag in het ZO zelfs 27 graden.
Wanneer komen jullie precies terug, was het niet op of rond de 14e?
Ik ben inmiddels begonnen aan mijn cursus over Byzantium, heel interessant maar ook veel voorbereiding en tijd. We hebben een leuke groep en ken de docent nog van mijn studietijd.
Geniet van jullie reis, hopelijk wordt het weer wat beter. Morgen ga ik naar Aerdenhout.
Liefs Thea

Ben A couple of years ago

Heel leuk te lezen voor een “camperadept” 😄. En usa. Tja ook heel herkenbaar. Na drie weken drinken jullie ook cola bij het ontbijt. 😂😂. Veel plezier!!

Mieke A couple of years ago

Wat is er mis met cola ?
En je moet altijd in j achterhoofd houden, dat Amerikanen de huifkarren nog niet ontwent zijn. Aan de kusten lopen Europese Amerikanen rond, maar in het midden van het land zitten ze nog altijd rond het kampvuur en de huifkar. Dus: 's ochtends flink eten en ellebogen op tafel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!