Dag 9 - Sioux Falls (woensdag 18 april)

Door Ineke & Jos Peters - A couple of years ago

Vannacht stonden we op Yogi Bear’s Jellystone Park (let op het verschil Jellystone en Yellowstone) in Sioux Falls.. We komen in de buurt van het Yellowstone Park. Toen we vanmorgen de deur van de camper openden lag er toch een pak sneeuw. We hadden moeite om weg te rijden. Hierbij kwamen we nog vast te zitten, maar wat dat betreft is Jos zo vindingrijk, dat we op een gegeven moment toch de camping konden afrijden.

Op de weg was het bar en boos. Door de sneeuwval moesten we langzaam rijden en hier is het niet zoals in Nederland dat dan meteen de strooiwagens uitrukken. Zelfs de highway was nog niet gestrooid. Af en toe kwamen we een strooiwagen tegen.

Jij merkte op, Connie, dat het op de Amerikaanse wegen vrij relaxed rijden is, maar zo ervaar ik dat niet, maar misschien ligt dat aan het feit dat we met een camper rijden.

Door zijn hoogte vangt de camper veel wind en de eerste dagen stond er een harde wind. Daarbij zijn veel wegen in slechte conditie, niet verbazingwekkend voor een land dat zo afkerig is om belasting te betalen (maar dat terzijde), waardoor de camper over de weg dweilt. Als dan zo’n enorme vrachtwagen je inhaalt, krijg je me toch een stoot wind te verduren, waardoor je scherp moet bijsturen.

Vooral het eerste stuk langs Detroit en Chicago was ontzettend druk. Heel veel van die schitterende, maar vreselijk grote vrachtwagens op de weg. Wij hebben meerdere keren in de VS en Canada gereden en het viel ons toen op dat de Canadezen en Amerikanen zich vrij gedisciplineerd aan de snelheid hielden (en dat is 60 (=90 km) of 70 mijl (=100 km) per uur. Dat was echter 17 jaar geleden en dat is echt verleden tijd. Ze rijden allemaal veel harder en zelfs de vrachtwagens denderen ons voorbij.

Op een gegeven moment haalde ik een vrachtwagen in, maar we reden ongeveer even hard, dus het lukte me gewoon niet om hem voorbij te komen en ik durfde gewoon niet meer gas te geven. Achter mij reed ook een vrachtwagen en ik kan echt zeggen, dat ik peentjes zweette. Gelukkig gingen we enigszins bergafwaarts en toen kon ik hem voorbij. Ik keek toen naast me en Jos lag lekker te slapen!

We zijn nu de grote steden voorbij en het wordt rustiger op de weg. Ook raken we wat meer gewend om met de camper te rijden, dus het rijden wordt relaxter.

We rijden nu naar Badlands, een rit van 450 km.

Reacties

Rob A couple of years ago

Hallo Jos en Ineke, lees met heel veel plezier jullie reisverslagen.
Have fun and be safe!

Peter A couple of years ago

Mooie vrachtwagen.... zeker.... maar Ien je weet toch wel waar dat grote rek aan de voorkant voor is he....
Juist ja... om lekker door te kunnen kachelen als er een beest oversteekt!
Benieuwd naar de andere foto’s....

Mieke A couple of years ago

Heerlijk Ineke, avontuur en niet van dat suffe gedoe met bumper aan bumper slakken in Nederland. Met de vlam in de pijp er gewoon tegenaan en doen alsof je een onbezorgde 18-jarige bent. En dan poeslief lachen naar zo'n ingehaalde testeron-cola-friet-chauffeur.
Kom op, je kunt het !!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!