Dag 13 - Van Rapid City naar Sheridan

Door Ineke & Jos Peters - A couple of years ago

“We hit the road again”, op naar Sheridan, de cowboystad!

Wij vroegen ons af waarom bij officiële gebouwen de vlaggen half stok hingen, maar dit is in verband met het overlijden van Barbara Bush.

Tijdens onze rit naar Sheridan maakten we een uitstapje naar Devils Tower. Jos kwam aan de praat met de cleaninglady van de camping en die vertelde dat het erg de moeite waard was. En ik moet zeggen, de rit ernaar toe was al de moeite waard, we reden door een prachtig landschap en wij vonden de tower erg bijzonder.

Devils Tower is een grote monoliet van intrusief gesteente. De monoliet is 386 meter hoog en de top bevindt zich op 1558 meter boven zeeniveau.

In 1906 werd Devils Tower Amerika’s eerste nationale monument.

Ik ben dol op mythes, dus deze vind ik ook erg leuk.

“De oorspronkelijke bewoners van de streek hadden eeuwen geleden al een mythe over het ontstaan van de rots. Er zouden ooit zeven jonge meisjes zijn geweest die stiekem onder de sterren gingen dansen. Tijdens hun dans zouden ze zijn aangevallen door een beer. Toen ze vluchtten voor de beer kwamen ze op een rots terecht. Ze smeekten de rots om hen te redden. De rots zou daarop zijn gegroeid tot een hoge monoliet: Devils Tower. De zeven meisjes zouden zijn veranderd in de plejaden, een sterrengroep die enkele keren per jaar boven Devils Tower te zien is. De nagelsporen van de beer zijn nog aan de zijkanten van de rots te zien.”

Sheridan is echt een cowboystad. In de main-street zie je mannen met stetsonhoeden, rijdend in die grote pickup-trucks.

Ik weet niet waarom, maar ik heb me nooit gerealiseerd dat indianen- en cowboyland zo naar het noorden lag. Ik dacht altijd richting Texas en Californië, maar nu ik de namen zie, Wyoming en Montana, moet ik denken aan de boeken van Arendsoog. Ik heb een oudere broer, die die boeken las en ik vond ze ook erg leuk.

Ik had nog de hoop dat we ergens verzeild zouden raken in een gelegenheid waar gelinedanced werd. Dat had ik geweldig gevonden, maar helaas! Het lijkt me zo leuk om dat in Amerika te zien. Hier schijnen mannen en vrouwen van alle leeftijden te dansen, maar In Nederland doen vrijwel alleen vrouwen van mijn leeftijd aan linedancen. Op een linedance-avond kun je een kanon afschieten en dan raak je nog geen man.

Reacties

Franst A couple of years ago

Ineke, nee hè. Er wordt niet gelinedanced! Jos korfbalt toch ook niet! Dan maar een verhaal over een ontmoeting met een beer, liefs

Mieke A couple of years ago

Tuurlijk wel, Ineke, er wordt overal gelinedanced in het noorden van de VS. Wat moeten ze anders in die 8 maanden sneeuw. Ga maar eens vragen in café's wanneer de volgende avond is. En dan zet je Jos zo'n mooie hoed op en dan knalt hij over de dansvloer.

En die mythe is natuurlijk bedoeld voor vrouwen, die zo maar 's avonds over straat lopen, zonder mannelijke begeleider .... daar loopt het in alle culturen en alle landen altijd heel slecht mee af. Zelfs in indianenland. Wordt toch eens tijd voor een avondklok voor mannen over de hele wereld.

Connie A couple of years ago

Ineke, ik dacht ook dat cowboy- en indianenland verder naar het zuiden zou liggen! Toen wij in die omgeving waren, heb ik me daar ook over verbaasd. Volgens mij komt dat omdat we vroeger alleen mooi weer series over cowboys en indianen hadden! In die series was het altijd warm, dus denk je dan al gauw aan Texas.
Wat leuk dat Jos zo’n tip kreeg, anders waren jullie er misschien gewoon voorbij gereden!

Monique A couple of years ago

Natuurlijk gaat er gelinedanced worden als het daar niet kan waar dan?? Leuk weer om je verslav te lezen

Ineke A couple of years ago

En vergeet niet die sexy cowboylaarzen, Mieke!

Je hebt helemaal gelijk, over die avondklok. Zou mooi zijn!
Toen wij met Helga & Frans in Indonesië waren, zijn wij naar het Ramayana-ballet geweest, dat opgevoerd werd op het complex van de Prembanan-tempels. Was prachtig, heel bijzonder ook door de locatie. De vrouw van de prins was door de slechterik ontvoerd en uiteindelijk door haar man weer bevrijd, maar in plaats dat hij blij was, twijfelde hij eraan of zij hem wel trouw was gebleven. Om haar onschuld te bewijzen, liep zij door de vlammen. Helga en ik gingen bijna over ons nek.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!