Dag 14 - Van Sheridan naar Yellowstone Park

Door Ineke & Jos Peters - A couple of years ago

Doel van vandaag was Yellowstone Park. Normaliter zoeken wij de avond ervoor op internet naar een geschikte camping, maar vrijwel alle campings in het park blijken nog gesloten te zijn. Dus wij gaan vragen bij de receptie en de medewerkster belde naar Yellowstone Park en toen hoorden we dat er “1 Meter snow on the ground” ligt. De weersverwachting laat echter al dagen zien dat er hogere temperaturen in YSt aankomen (19 tot 21 graden).

Tja, wat nu? Yellowstone dan maar links laten liggen? Zou wel heel jammer zijn.

Zo we besluiten de gok te nemen

We rijden door een glooiend landschap richting Rocky Mountains. Het lijkt een beetje op Zuid-Duitsland en toch ook weer niet, het is ruiger. Ik kan me echt goed voorstellen dat hier vroeger eindeloze glooiende prairies waren.

Toen we onderweg waren, ontdekte ik het reisblog van Ko & Jeannette, die deze zelfde reis in 2016 hebben gemaakt.

Het volgende stukje heb ik (met toestemming) “geleend” van hen. Ik vind het hilarisch, omdat het zo herkenbaar is.

“Of je nu een nieuwe heup, een kunstgebit, een letselschadeadvocaat nodig hebt of zin hebt in een hamburger, desnoods al je geld wil vergokken, waarna je behoefte hebt aan een psychiater...... volg de billboards die langs de kant van de weg staan. Zij vormen je Gouden Gids. En al dan niet met een “big white tandpasta smile” proberen ze je te verleiden om de weg te verlaten en je hun diensten aan te bieden.”

Onderweg zijn we nog naar een museum over de “Battle of Little Bighorn” geweest. De Indianen hebben op die plek de legereenheid van generaal Custer vernietigd. Deze slag hadden ze dus gewonnen, maar het is triest dat ze niet beseften dat het een verloren strijd was, omdat het Amerikaanse leger altijd zou blijven komen.

In Nederland gaan we eigenlijk nooit naar Starbucks. Eigenlijk vind ik zo’n Amerikaanse keten maar niks en ook vind ik de koffie echt belachelijk duur.

Ik moet echter met het schaamrood op de kaken bekennen dat wij nu zelfs een paar mijl omrijden om naar een Starbucks te gaan. Vergeleken met de andere koffie, die je hier kunt drinken, heeft Starbucks lekkere koffie.

En TomTom bewijst hier goede diensten, want als je zoekt onder “Nuttige plaatsen” vindt ie de dichtstbijzijnde SB.

Zoals ik al eerder in een verslag schreef, zijn wij nogal gecharmeerd van de KOA-campings. Die bij Yellowstone Park gaat echter pas 1 mei open. Op een voorgevoel van Jos besloten we toch maar naar die camping te gaan. Hij is inderdaad nog gesloten, maar wij konden toch blijven. De camping ligt op een fantastische locatie en wij staan op een geweldige plaats met uitzicht op de Rocky Mountains.

We zijn van plan om morgenvroeg Yellowstone in te rijden om een plaats te bemachtigen op de enige camping, die open is. Ze hanteren daar nl. het “first-come, first-served”-systeem.

Helaas zijn er problemen op het hondenfront. Onze Tjibbe zou heerlijk 5 weken bij zijn moeder gaan logeren, maar nu wordt zijn moeder loops en ons hondje is nu 1 jaar oud en de hormonen gieren door zijn lijf. Het is dus niet te doen. We zijn van beide kanten naar oplossingen aan het zoeken en het beste is dat hij naar een pension gaat. Hopelijk gaat dat lukken.

Waarschijnlijk hebben wij de komende dagen dagen geen wifi, dus het kan even duren, voordat we weer online zijn.

 

Reacties

Helga A couple of years ago

Hi Jos en Ineke,

Heb net in 1x al jullie verhalen gelezen. Leuk! Ben ik weer helemaal bij. Ik begrijp ju dat je zonder wifi zit, was al bang dat je je telefoon verloren had of dat er iets anders fout was, want ik kon zien dat je mijn berichten nog niet binnen had.
Fijn dat het weer beter wordt en ik ben benieuwd of je nog iets van de yellow stones gezien hebt, dat is echt indrukwekkend en je begrijpt meteen waar de naam vandaan komt ;-).

liefs,
Helga

Ineke A couple of years ago

Leuke avatar, Helga!

Mieke A couple of years ago

Oh Ineke,
en dan moet je je voorstellen dat je op een paard zit, met je geweer voor je over het zadel, je Stetson op je achterhoofd en een houtje tussen je tanden. En dat je op de muziek van Erricone langzaam door de bush en over de prairie sukkelt over wildpaden, in de stralende zon, richting horizon. Onbekend gebied, nog helemaal nieuw en allemaal neergelegd voor jou. Zooooooo mooi en geweldig zen.
Yellowstone Park op zijn mooist. Geniet ervan.
Mieke

Marleen A couple of years ago

Leuk reisverslag om te lezen!
Wij vertrekken 23 mei voor een one way Denver - Salt Lake City. Dus heel klein beetje overlap met jullie reis. Ben benieuwd!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!