Dag 16/17 - Bozeman

Door Ineke & Jos Peters - A couple of years ago

Omdat er nog zoveel sneeuw ligt in Yellowstone Park zijn er nog maar 2 wegen open. Daarom is het niet mogelijk om naar de Grand Teton en West-Yellowstone Park te gaan. Dat is jammer, maar het is niet anders.

Wij hebben definitief besloten om niet naar het noorden te gaan. Dat is nog zo’n lange tocht en we hebben genoeg van de sneeuw en de kou. De Glacier Parkway laten we dus voor wat het is en we rijden verder door naar de kust. We houden dan meer tijd over voor Vancouver Island en Vancouver zelf. Bovendien hoorden we van een vriend dat de San Juan-eilanden ook de moeite waard zijn. Die liggen tussen Seattle en Vancouver in.

Toen we vanmorgen opstonden, voelde Jos zich niet goed. Eigenlijk wilde hij wel graag naar een motel om eens goed uit te rusten. Het nadeel van boven slapen in onze camper is dat Jos in bed niet rechtop kan zitten. Mij lukt dat nog net wel op de plaats waar het dakraampje zit.

We wilden dus niet zover rijden (toch nog 230 km) en namen een motel in Bozeman. Vreemd gezicht trouwens om met een RV voor een motelkamer te staan.

Bozeman (nooit van gehoord!) is een echt Amerikaans provinciestadje. Wij vonden het een leuk en gezellig stadje. Het valt ons op dat het stadje en de omgeving waar we al een tijd doorrijden er welvarend uitzien. Er wordt veel gebouwd en er wordt veel aan de wegen gewerkt.

Wat ons ook opvalt, is dat wij vrijwel geen gekleurde mensen zien, alleen wat Mexicanen die in het motel aan het werk waren.

Ook wordt hier veel gejaagd en gevist.

Ik had enige jaren geleden op de televisie een documentaire gezien van de succesvolle herintroductie van wolven in Yellowstone. Wij waren bij het Yellowstone-informatiecentrum en daar las ik dat er op dit moment verschillende roedels zijn en enige jaren geleden was er een alpha-vrouwtje, dat haar roedel vele jaren succesvol geleid heeft. Echter op een gegeven moment leidde zij haar roedel Yellowstone uit en toen werd ze “legally hunted”.

Jos werd helemaal enthousiast toen hij een linedancebar ontdekte. Niet voor zichzelf, maar voor mij natuurlijk! Na een middag uitrusten, voelde hij zich een stuk beter en wij gingen vooraf polshoogte nemen.  Kennen jullie de film “The accused” nog met Jodie Foster? Zo’n soort gelegenheid was het met een bar en aparte ruimtes met pooltables, speelautomaten en de dansvloer.

Wij vielen met onze neus in de boter. Die avond zou er van 8 tot 9 uur les worden gegeven.

Wij dus om kwart voor 8 ernaar toe.

Bleek het een les voor stellen te zijn, dus Jos moest er ook aan geloven. Daar stonden we dus als oudere jongeren (of is het jongere ouderen?) tussen 3 andere stellen. Volgens de instructeur waren we “naturals”. Was ook niet zo heel gek, want veel was terug te leiden op rock ‘n roll.

Het werd steeds drukker, want na 9 uur was het vrij dansen. Dit is echt een uitgaansgelegenheid.

Toen ik naar de toilet ging, las ik daar op een affiche dat als je je als meisje/vrouw niet op je gemak voelt met je date je aan de barkeeper of serveerster kunt vragen naar ene Angela D.. Dat is voor hen een bepaalde code dat ze je in de gaten kunnen houden en dat evt. gezorgd wordt dat je veilig thuiskomt.

Wel een goed systeem vind ik.

Omdat ik me ook niet goed voelde, bleven wij nog een 2e nacht in Bozeman, maar dan niet in het motel, maar weer op een camping. Het kan niet alle dagen feest zijn, hè!

 

 

 

Reacties

Peter A couple of years ago

Zo heeft elk nadeel z’n voordeel. Beetje appelig en je krijgt er een dansje voor terug! Ben wel benieuwd wat voor naam er op het herentoilet stond.... ;-)

Elly A couple of years ago

Hoi Ineke en Jos,
Wat een geweldige reis en wat een avontuur! Prachtige natuur!
Ik hoop dat het wel wat warmer wordt!
Heel veel groetjes en geniet van alles!
Elly

Helga A couple of years ago

Hi there, ik ben weer helemaal bij 😃, naturals 😉.
Heb een heerlijke dag 😘😘

Mieke A couple of years ago

Aan Angela D is in Nederland veel aandacht besteed, want natuurlijk willen een paar Amerika-adapters dit ook gaan invoeren in Nederland. Ben benieuwd: Die avondklok voor mannen blijft interessant.
Fijn dat jullie even een time-out hebben genomen, want het is niet niks om te wonen op zo'n klein aantal vierkante meters, waar thuis je badkamer wellicht groter is. En dan gelijk gaan dansen. Mooi. Laat dat maar aan de familie Peters-Hendriks over, die vinden altijd wel ergens wat te dansen. Je hebt natuurlijk wel mooie filmpjes laten maken, als bewijs, hè ?!

En Bozeman heeft een internationaal airport, dus zo klein is het plaatsje niet. En daarbij de toegang naar Yellowstone, dus de centjes rollen binnen. Heerlijk dat het seizoen nog niet begonnen is, want nu is alles nog voor jullie alleen. Goed gedaan.
En nu gaan jullie het Wilde Westen (let op de hoofdletters) uit en terug naar de meer bekendere en iets Europesere wereld van de Westkust. Ben benieuwd naar de verhalen.
Kus, Mieke

Ineke A couple of years ago

Hoi Mieke,
Heeft Bozeman een internationaal vliegveld? Habe ich nicht gewusst. Over dat Duits later meer.

En helaas, we hebben geen filmpje als bewijs van onze dansavonturen.

Liefs, Ineke
P.s. Hoe vind je mijn avatar?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!