Dag 19/20/21 - Coeur d’Alene / Leavenworth / Anacortes

Door Ineke & Jos Peters - A couple of years ago

Coeur d’Alene is een klein stadje aan een “huge lake”. Waarschijnlijk zal het daar in de zomer ongelofelijk druk zijn. Wij zagen ook veel bedrijven, die boten bouwen en dit is ongetwijfeld een gebied waar de mensen het niet slecht hebben. Dat was ook af te leiden van de prijzen in het restaurant waar we, heel uitzonderlijk, van de camping naar toe konden lopen. Toen toch maar gewoon zelf gekookt!

Wij willen naar Leavensworth op de route naar de kust en Jos sprak een Canadees op de camping en die raadde ons aan om via de interstate nr. 5 naar Leavensworth te rijden. Die weg was veel mooier dan de 90, die we al zo’n beetje door half Amerika rijden.

Even voor de statistieken (speciaal voor jou, Peter). Tot nu toe hebben we 5.438 km gereden. We hebben de volgende staten doorkruist, Michigan, Indiana, Illinois, Iowa, South Dakota, Wyoming, Montana, Idaho en vandaag zijn we Washington binnengereden. We hebben 3 tijdzones gepasseerd en we lopen nu 9 uur achter op Nederland. 

We waren in eerste instantie niet zo enthousiast over de nieuwe route, veel farmland, maar later gingen we de bergen in waar nog sneeuw lag. Daarvoor echter passeerden we eindeloze velden met fruitbomen, een soort Betuwe zeg maar, maar dan vééél en vééél groter. De bergen deden erg denken aan de Dolomieten.

Na een lange rit bereikten we Leavenworth, waar we weer op een KOA-camping (Leavenworth/Pine Village) verbleven. Tot nog toe de mooist gelegen camping, de plaatsen zijn echter vrij krap en dat is voor nu niet erg, omdat maar zo weinig plaatsen bezet zijn, maar ik denk dat het in het hoogseizoen onaangenaam krap gaat worden.

“Elke nadeel hep z’n voordeel.” In het vroege voorseizoen kan het slecht weer zijn en zijn veel wegen en campings nog gesloten, maar het is heerlijk rustig.

Leavenworth is een heel eigenaardig stadje. Het lijkt op een Beiers dorpje, dus wij vermoedden dat er veel Duitsers moeten wonen. Ik vroeg ernaar bij de toeristen-office en de medewerkster vertelde me dat het dorp vroeger leefde van de houtkap. Omdat er vroeger ongecontroleerd gekapt werd, kwamen er lawines, waardoor de helft van het dorpje werd weggevaagd. Er kwamen bouwvakkers uit Seattle om het dorp weer op te bouwen en doordat Leavenworth door het wegvallen van de houtkap een bron van inkomen had verloren, stelde één van de werkmensen (toevallig een Duitser) voor om van die Duitse vakhuizen te bouwen. Wellicht zou dat goed zijn voor het toerisme. En dat bleek inderdaad het geval, er schijnen veel Duitse toeristen op af te komen. Het is echt een heel gek gezicht.

We hebben na 17 dagen eindelijk de westkust bereikt, waar we in Anacortes de ferry willen nemen naar de San Juan-eilanden.

We verblijven op camping Burlington (weer een KOA-camping), een prachtige camping.

Je ziet best wel veel casino’s hier en we raakten daarin verzeild, omdat we iets wilden eten en omdat dat het dichtst bij de camping was. Wij zijn nog nooit in Las Vegas geweest, dus het was best wel een schok voor ons om een zaal vol met éénarmige bandiet-machines te zien en mensen, die daar daas achter zitten en alleen maar bezig zijn om de handel neer te halen. Ik kwam enigszins in verleiding, omdat op schermen de winnaars van de jackpots worden getoond met de prijzen, die ze gewonnen hebben. Tempting, tempting! Maar toch maar niet!

Maar afijn, ik heb daar zo’n lekker toetje gegeten, “Banana foster”. Ik heb het recept op internet gevonden en ik denk dat ik dat iedereen ga voorzetten, die binnenkort bij ons komt eten.

 

Reacties

Myra A couple of years ago

Gaaf! Net een "Jack Reacher" uit die zich afspeelt in N/S Dakota en Wyoming. Het landschap speelt een grote rol in het verhaal dus ik heb er nu een heel beeld bij!
Veel plezier met jullie vervolg. Hopelijk zonder sneeuw.

Monique A couple of years ago

Als ik het zo lees moet je je culinair niet te veel aanpassen aan de cultuur want dan worden jullie moddervet. Ik hoop dat het ondertussen wat opgewarmd is. Jullie zijn goede kilometervreters wat een afstanden leggen jullie af.heerlijk om jullie te volgen.genief nog lekker liefs van ons
.

Karin A couple of years ago

Hoi Ineke en Jos,

Zoals jullie weten ben ik niet zo'n mailer maar ik wil jullie zeggen dat ik met heel veel plezier de reisverslagen lees. Ik betrap me er zelfs op dat ik in de ochtend als eerste jullie ervaringen lees. Ineke een compliment voor je schrijfstijl. Gelukkig hebben we nog een aantal dagen te gaan. Ik vind het leuk Canada en Amerika te leren kennen door jullie ogen. Het geeft weer een eigen beeld. Nog veel mooie ervaringen in de komende dagen. Groetjes, Karin

Mieke A couple of years ago

Ahhhhhh, de Westkust.
En ja, daar lijkt het weer op Europa: de bergen, de huizen, het weer, de prijzen en dus ook de mensen. Jammer dat jullie uit het Wilde Westen zijn, met de echte Amerikaanse Trumpstemmers. Nog even en jullie zijn weer thuis, dus ik wil me graag opgeven voor het eerste diner met dat weergaloze toetje in een halfportie.
Geniet van wat dit land jullie nog te bieden heeft. Ik weet een schuur vol met kraaltjes in Washington, maar dat zal ik jullie niet aandoen, want dat heeft jullie belangstelling niet. Dus probeer uit het dierenasiel weg te blijven. Het is veel te duur om huisdieren in te voeren in Nederland.
En als je een crabsheck tegenkomt, lekker naar binnen waaien en allerlei soorten crab eten voor een klein prijsje: weergaloze ervaring, want zij eten er ook worst bij, hahahhahaa. When in Rome ...
Geniet van het vrije leven, lieverds en blijf schrijven.
Mieke

Connie A couple of years ago

Hoi Ineke en Jos,
Allereerst, voor de Banana foster houd ik me aanbevolen, ik ben dol op iets met banaan!
Wat weer een leuk verhaal over het stadje met vakwerkhuizen. Zal inderdaad wel een vreemd gezicht zijn, maar uit hun oogpunt wel goed bedacht, als er toch hout in overvloed is!
Ben benieuwd wat jullie nog allemaal meemaken!
In ieder geval geniet er maar van!
Liefs!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!