Vancouver/1

Door Ineke & Jos Peters - A couple of years ago

Vancouver is de 3e metropool in Canada na Toronto en Montréal. De stad is gebouwd op heuvelen (waar heb ik dat meer gehoord?) en wij hebben de indruk dat op elke heuvel een wijk is. En overal is water, de stad en elke wijk wordt omringd door water en wij hebben het idee het idee dat elke wijk een (jacht)haven heeft.

We zitten nu 2 dagen op een camping in een buitenwijk van Vancouver, de Burnaby Cariboo RV Park. Het zou een goede uitvalsbasis zijn om Vancouver te bezoeken, maar dat valt enigszins tegen. Met de skytrain is het toch nog een uur naar de stad en naar andere bezienswaardigheden nog langer. Een andere reden om deze camping te kiezen, is dat ze hier 3 wasplaatsen hebben waar je de camper kunt wassen en dat willen we toch wel doen, voordat we ‘m morgen moeten terugbrengen.

Het is een drukke camping, eigenlijk midden in de stad, dus wij waren nogal verbaast toen we ‘s morgens opeens een bordje zagen met de tekst “Caution. Bear in area”. Ik navragen bij de receptie en inderdaad, af en toe passeert een beer de camping, dus we moeten voorzichtig zijn.

Eén van onze buren is een stel dat in de flower/power-tijd lijkt lijkt te zijn blijven steken en zij vertelden dat ze hier op de camping zaten, omdat ze gisteravond naar een concert van “The Eagles” waren geweest. Zij wonen namelijk . Ze wonnen namelijk 6 uur ten noorden van Vancouver. Ik vroeg of het uitverkocht was en hij vertelde dat hij $200,- had betaald voor een kaartje en naast hem zat iemand, die maar $40,- had betaald (au, dat moet pijn moet pijn doenn!), maar die had het kaartje pas dezelfde dag om 5 uur ‘s middags gekocht, dus ik vermoed dat het niet helemaal uitverkocht was.

Hij houdt van vissen en gaat vaker met een vriend een paar dagen met zijn boot de zee op om te vissen. Toen Jos vertelde dat we geen orca’s hadden gezien tijdens onze boottocht, vertelde hij dat er vaak walvissen vlak bij hun boot opdoken. Alleen walvissen, geen orca’s, maar daar zou ik het ook wel voor doen.

Wat ons opvalt is dat je hier heel veel Aziaten ziet, echt heel veel. Ik schat dat 7 van de 10 mensen, die we zien, van Aziatische afkomst is. Ik las ergens dat toen Hongkong in 1997 overgedragen werd aan China heel veel Chinezen geëmigreerd zijn naar Canada. Wellicht omdat Canada onderdeel is van het Britse Gemenebest vermoed ik dat toelating tot Canada dan ook gemakkelijker was, maar dat weet ik niet zeker.

Net zoals in Toronto zie je hier ook veel Indiase en Pakistaanse mensen en Sikh’s (met die tulbanden), dat waren ook natuurlijk landen, die vroeger Engels waren. Je ziet echter weinig meisjes en vrouwen met hoofddoekjes.

Toen wij de camper weggebracht hadden (maar daarover later nog) namen wij een taxi naar ons hotel. De chauffeur was een Indiase man en die vertelde dat er normaliter al veel Chinezen in Canada waren in verband met het railway-verleden en dat met name door gezinshereniging steeds meer Aziaten hier naar toe komen.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!