Dag 4: Lake Havasu

Door Valerie van Weele - 30-04-2018 05:17

Hoi hoi,

Dag 4 is vandaag lekker op tijd, want dan hebben jullie ook wat te lezen. Het is bij jullie nu 03.30 uur, dus nu zullen jullie het denk niet lezen. Dan hebben jullie nu een verhaaltje om mee wakker te worden in plaats een verhaaltje voor het slapen gaan. 

Op deze uitstekende zondagochtend werd ik wakker om 03.30. Hierna heb ik niet meer kunnen slapen en heb ik weer eens goed na kunnen denken over wat ik jullie nou eens zal moeten vertellen. Ondertussen werd het rond 05.30 steeds lichter en kon ik een beetje naar buiten gluren. 

Ik zag een prachtige zonsopkomst tussen de palmbomen door. De kleuren van de lucht waren koraalrood en daarna lichtgeel met af en toe een beetje oranje. Een beetje dat oranje wat we in het Westland ook hebben, alleen komt dit oranje niet uit een kas, maar van de zon. Zo is vroeg wakker worden toch niet zo’n heel groot probleem. 

Nadat we wakker zijn geworden, hebben we ons klaar gemaakt voor weer een dag rijden. We zijn naar Joshua Tree National Park gereden. Onderweg probeerden we nog een stukje van Coachella te zien, maar dit is ons helaas niet gelukt. Toen we in een informatie huisje stonden van Joshua Tree National Park, zag ik dat er slangen, schorpioenen en mega spinnen rond konden huppelen. Van mij mochten we dit hele park wel even overslaan. Gelukkig hebben we dat niet gedaan en zijn we met onze camper er doorheen gaan rijden. 

In Joshua Tree National Park hebben ze eens wat anders dan palmbomen, namelijk cactussen. Super leuk, maar na zo’n 30 meter ben je wel uitgekeken op de cactussen. Nog een klein rondje gelopen tussen de cactussen, in de hoop niet tegen zo’n gevaarlijke stekelplant (voor Manouk een stekkelplant) aan te lopen. 

We zijn verder door Joshua Tree Park gereden en zagen is wat anders dan cactussen, het waren mega stenen. Ik kon het niet laten om er even op te klimmen, helaas gaven deze stenen niet mee en waren ze nogal ruw. Dit zorgde af en toe wel voor wat bloed hier en daar. Met bloed, zweet en angst voor schorpioenen ben ik uiteindelijk bovenop gekomen, daar kwam ik er achter dat er een pad aan de achterkant zat. 

Na verder te rijden zagen we dat Joshua Tree National Park nog meer te bieden had dan cactussen en stenen. Het waren Joshua Trees, want hoe kan het ook anders, JOSHUA TREE National Park. Prachtige bomen, maar ben na 3 bomen wel in slaap gevallen, want de 03.30 was toch wel een beetje vroeg. 

Joshua Tree National Park vind ik al met al wel een aanrader. Het is een mooi uitgestrekt park. Af en toe veel cactussen, maar dat vond ik het wel heel bijzonder maken. Daarbij vind ik cactussen ook nog eens leuke planten, want je hoeft ze nooit water te geven. Dit is dus waarom ze ook op mijn kamer staan. Verder vind ik het een bijzonder park om doorheen te rijden, rijden ja, want lopen zou ik niet aanraden met al die stekels om je heen. Ik zal later nog wel wat foto’s van het park toevoegen. Dit zou ik ook nog doen voor Hollywood, maar het is me helaas nog niet gelukt.

Nadat we uit Joshua Tree National Park waren gereden, kwamen we op een lange saaie weg terecht midden in de woestijn. Ondertussen hebben we hier nog een stop gemaakt. We stonden op een parkeerplaats in de middle of nowhere, met een aantal vrachtwagens. Hebben we ook wel een foto van. Het was echt super heet op die parkeerplaats, want ja woestijn.  

Eenmaal uit de woestijn reden we langs de Colorado Rivier. Ik vond het er wel prestigieus uitzien. De Lee in De Lier is hier helemaal niks bij. De rivier was helder blauw en was omringd met mooie huisjes en vooral veel palmbomen. 

Na genoten te hebben van de Colorado Rivier zijn we weer boodschapjes gaan doen in de Walmart. Hier heb ik even contact kunnen maken met Noa en Jennifer en ik was blij die 2 even gezien en gesproken te hebben. 

Na de boodschapjes naar onze camping gereden aan Lake Havasu. We hebben een subliem plekje aan het water. Zo hebben we even gezwommen en zijn we hierna gaan genieten van de adembenemende zonsondergang. Zie foto’s. 

Aan het einde van de dag toch wel moe en is het nu wel tijd om te slapen. Sommige van jullie ontwaken nu omdat ze moeten werken. Veel succes en werk ze!

Liefs,

Val

 

 

 

 

Reacties

Anja 30-04-2018 14:17 {{button-50954}}

Ja je heb sierpaarden en werkpaarden haha.. maar een goedemorgen daar weer in Amerika, onze dag (lees werkdag) zit er al bijna op en jullie gaan zo weer wat kilometers maken.
Veel plezier weer en tot het volgende verhaal 😚😚

oma en opa van weele 30-04-2018 15:13 {{button-50955}}

hier een bericht uit de lier heel de dag geregend valerie jeschijf wel gezellig hoor nog heel veel plezier allemaal zondag was er een stroomstoring op schiphol alles was afgeslotenene grote gaos je was op tijd weg allemaal de groeten gr oma opa.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan