Dag 9: Zion + Horse

Door Valerie van Weele - 07-05-2018 06:38

Hello,

Vandaag werden we wakker met een prima temperatuurtje. Daarbij werden we vandaag eens wakker om 08.30. Nieuw recordje op deze mooie 4 mei. 

Omdat we een dagje langer in Zion bleven, konden we rustig aan doen vandaag. We hadden nog niet besloten wat we vandaag zouden gaan doen. Er stonden 2 opties open. Optie 1 was een wandeling door smalle kloven met een stromende rivier waar je doorheen moest lopen. Optie 2 was paardrijden. Mijn voorkeur ging stiekem uit naar optie 1, maar optie 2 kon ik wel om lachen. 

Vaders en moeders gingen eerst even de boodschapjes doen en kijken of er wel plek zou zijn bij optie 2, als het optie 2 zou worden. Er was dus nog steeds niets zeker, maar zo gaat dat in deze familie. Dione en ik bleven achter. Het was lekker warm, dus het was buiten prima vertoeven terwijl we aan het wachten waren op vader en moeder, die het antwoord van de dag zouden hebben. Tijdens het wachten heb ik even contact gelegd naar Nederland, om zo Manouk, Iris, Noa en Julia even te spreken. Dit gebeurde ook al op dag 8, maar was ik helaas vergeten te vermelden terwijl ze dit zo graag wilden. Sorry. 

Na 2 uur kwamen vader en moeder terug met het teleurstellende antwoord dat er plek was bij het paardrijden. Dus jippie het werd optie 2. Ik was al allemaal vreemde scenario’s aan het bedenken over mijn paard die van de berg afspringt.  

We waren aangekomen bij die lekker ruikende paardenstal. We kregen allemaal een eigen paard aangewezen op naam van het paard. Mijn fantastische beest heette mooky. Geweldige naam voor een paard, maar het klonk al gevaarlijk. Na dat paard opgeklommen te zijn, was het nog onrustiger dan in het hoofd van een persoon met ADD of ADHD. Tevens had ik wel verwacht dat we vast zouden zitten aan een touw, maar nee we moesten het helemaal zelf doen. Het was niet zo’n pretje. 

Onze geweldige paardrijtocht waar ik zoveel zin in had kon beginnen. Ik liep als 3e en de eerste 10 meter ging prima. Totdat we de rivier moesten oversteken. Daar gingen we dan door het water. Paardje had dorst dus ging gewoon stilstaan om te drinken en wilde niet doorlopen. Na wat getrap zodat die ging lopen toch veilig de overkant bereikt. 

De rest van de toch verliep bijna zonder problemen. Kreeg wel veel behoefte om een liedje over paarden te zingen, maar het liedje horse vond ik een beetje ongepast. Mijn paard was nogal eigenwijs, had niet zoveel haast en was nogal langzaam. Wanneer je het aanspoorde om door te lopen begon het opeens te rennen. Ik was blij toen we terug waren, maar wel een gave ervaring. Niet voor herhaling vatbaar!!! Dione en vaders hadden het wel naar hun zin, die weten al wat voor dier de opvolger van Bennie wordt. 

Terug aangekomen op de camping ben ik maar gaan douchen, want ik stonk naar paard. De rest wilde eerst nog even zwemmen, maar had ik niet zoveel zin in. We hebben ‘s avonds nog even een vuurtje gemaakt en zijn toen gaan slapen. De volgende dag moesten we vroeg ons bed uitkomen, want we zouden een bezoekje gaan brengen aan Las Vegas. 

Liefs, 

Val

 

Reacties

Natalie 07-05-2018 08:27 {{button-51060}}

Gaaf om jullie op deze manier te volgen! Ik was al heel benieuwd naar de foto's maar nu helemaal naar de foto's op jullie paarden 😂.

Heel veel plezier nog met het maken van mooie herinneringen.

Groetjes, ook vd mannen xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan