Dag 14: Monterey

Door Valerie van Weele - A couple of years ago

Hi,

Jullie hebben nog 2 dagen van me te goed, dus hier zijn ze dan.

We zijn ontwaakt in Moss Landing en zijn gaan rijden naar Monterey. We moesten vroeg opstaan omdat we om 09.00 op de boot moesten zitten. Het was ongeveer een halfuurtje rijden naar Monterey. Familie van Weele kwam ook nog eens bijna te laat.

Na wat sprintjes, zijn we net op tijd aangekomen op de boot. We gingen vandaag walvissen kijken. Het was best koud op de boot en ik had ook niet echt verwacht dat we ook echt walvissen gingen zien. Voordat we weg vaarden zagen we al een aantal zeehondjes, Dione had al zin om er tussen te springen. Later lagen er honderden zeehondjes en otters op een soort pier. Het stonk.

Na ongeveer een uurtje varen zagen we dolfijntjes voorbij zwemmen. Het waren wel lelijke dolfijntjes, de hoofdjes leken op legoblokjes. Al snel zagen we een walvis. Het was een groot zwart beest in het water, maar na een tijdje zag je z'n staart en dook die onder. Na een tijdje hadden we zoveel walvissen gezien dat ik het wel gezien had. Het was nog steeds vrij koud op de boot. Tot er opeens twee walvissen uit het water sprongen. Dit gebeurde zelden en was ook erg bijzonder, vooral omdat het er nu ook twee waren. In het begin was het erg mistig, maar de mist trok snel weg en het zonnetje kwam goed door. Nog steeds koud. 

Er kwamen nog meer walvissen, zeehonden en dolfijnen, maar na zo'n 20 walvissen vond ik het wel prima en was 4,5 uur op een koude boot wel lang. Toen we als dikke walrussen waren aangespoeld, zijn we nog even Monterey in gegaan. Het was een leuk en schattig vissersdorpje, waar ik wel wat langer wilde blijven. Dit kon helaas niet want we zouden naar een nieuwe camping gaan rijden vlakbij San Francisco.

'S avonds zijn we aangekomen bij de camping en hier hebben we nog weinig uitgevoerd. We zijn vrij snel gaan slapen, want we waren best moe. Vandaag was het wel een fijne dag met goed weer. Morgen gaan we onze laatste dag doorbrengen in het koude San Francisco.

Liefs,

Val

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!