Dag 4: Moss Landing - Yosemite

Door Dennis en Marike - 07-06-2018 04:01

28 graden(83 Fahrenheit) , sunny

Morning guys, rise and shine! Om 7 uur zijn we alweer klaar wakker, vandaag wales spotten! We hebben genoeg tijd, dus we doen lekker rustig aan met een ontbijtje (vandaag weer gewoon houdbare brood, wat best lekker is!) en een bakje koffie uit ons 20 dollar koffiezetaparaatje van de Walmart. We richten onze RV meteen even goed in, zodat we onze schone onderbroeken ook weer kunnen vinden.

Om half 10 rijden we weer van de RV camping af om 5 minuten later in de haven te staan voor de Whale watch tour! Rond 10 uur stappen we in de boot en meteen begint het avontuur. Wij vinden de zeeleeuwen alleen al leuk! Maar al snel nadat we de haven uit zijn, zien we de eerste walvissen. Eén woord: awesome. De superlogge beesten komen adem halen, sproeien een fontein water en als ze weer naar onder gaan zwiepen ze met hun prachtige staart het water in. Na genoeg wales te hebben gezien, varen we verder het water op.------- Ik(Dennis) moet nog wel even ingrijpen in dit verhaal,  want Marike vergeet dit wellicht te vertellen. Voor de cruise werd ons verteld wat je moest doen als je zeeziek werd: Overboord hangen en ‘Aim for mileage’ oftewel niet over de boot heen kotsen, maar zo ver mogelijk! Nou Marike heeft zich daar prima aan gehouden, hahaha. We deinden ook wel echt als een malle. ------ Na een paar miles wordt er unaniem besloten om een lang stuk te varen om misschien witte haaien te kunnen spotten. Yes, I know, great white sharks!! Je moet er even op wachten, maar een uurtje later varen we langs het strand (waar je echt NIET wil zwemmen, maar waar vreemd genoeg wel gezwommen wordt) en zien we bootjes die ook haaien aan het spotten zijn. Je moet er even om zoeken, maar man wat zijn die dingen cool! Wel 4 meter lang en echt om respect voor te hebben. Want nog geen kwartier later zien we in de verte een zeeleeuw worden aangevallen door een witte haai! We hebben weinig details gezien hoor, maar het was zeker een bloederig geheel. Superzielig natuurlijk, maar supercoolawesome dat wij dit gewoon zien! De ‘gids’ op de boot had dit namelijk zelf ook nog nooit gezien, nou.. dat zegt wel wat. Na zo’n 3,5 uur is het helaas alweer tijd om weer terug te varen. Maar wij zijn zeker een ervaring rijker (en oke whatever, wat eten armer…)!

Op naar Yosemite!! Ons eerste nationale park van deze route. Onderweg komen we langs prachtige landschappen en typisch Amerikaanse dorpjes. Erg grappig trouwens, alle wegen zijn hier echt kaarsrecht (behalve in de bergen natuurlijk) en eens in de zoveel mile kom je langs een klein dorpje. Dit kleine dorpje heeft dan alleen niet zoals bij ons alleen een supermarktje. Nee, diners, fastfoodketens, gasstations, bars, echt alles wat je maar kunt bedenken kom je tegen langs de ‘hoofdweg’ van het dorpje.

Na 4 uren komen we aan in Yosemite National Park. Bij de ingang bij een ranger (zie je hem al voor je, met zo’n bruin pakje aan een Amerikaanse hoed op) even een National Park pass kopen die we in alle nationale parken kunnen gebruiken en we mogen het park in. Het heeft een prachtige doorgang met allemaal supergrote rotsen van de bergen. Al snel rijden we langs de bergen waar het allemaal om gaat met een prachtige super hoge waterval. Echt prachtig… We vergelijken het hier steeds met du Verdon, maar hoe we erbij komen geen idee, want dit is echt niet te vergelijken. De bergen zijn zo hoog en stijl, echt onbeschrijfelijk hoe mooi dit park is... en dan zien we het nog vanaf en afstandje!

We komen aan bij onze camping (North Pines) en onze naam en pleknummer staat alweer op het bord, ideaal! Ons huisje op wielen wordt geplant midden in het bos. We staan echt in de wildernis: geen water, geen elektriciteit en zeker geen internet. We bakken nog even een paar lekker hamburgers voor het avondeten. Op een echt Amerikaans broodje! Biertje erbij en fikkie stoken (als dat ding ooit eens wil branden, zelfs met spiritus eroverheen wil het niet branden… Okeoke dat was een grapje natuurlijk), want elke campingplaats heeft hier een eigen firepit en een picknickbank, ideaal!

Oh ik vergeet nog even te melden dat hier echt 1.000.000 waarschuwingen staan voor beren op de camping. Je moet hier je eten in speciale bearlockers doen (als je een auto, caravan of tent hebt) en afval enzo mag je absoluut niet rond laten zwerven. Anders heb je dus de kans dat een beer dat ruikt of ziet en je campertje even overhoop haalt voor wat eten!

Maar goed, ons bedje is nog steeds heerlijk opgemaakt in ons huisje op wielen, dus betekent slapennn! 😊 Sleep tight!

Reacties

Memke 07-06-2018 08:29 {{button-51704}}

Oké het avontuur in de wildernis is begonnen..of ik dat ook allemaal wil weten🤔
Wat een ervaring op zee en dan ook nog haaien walvissen zien ongelooflijk wat mooi.
Ja daar hoort zeeziek bij arme Marike was het ontbijt toch wat te zwaar op je maag.
Het idee van beren bij de camper spreekt mij niet zo aan.Nu maar hopen dat jullie geen eten laten vallen (dennis)
Als ik dit allemaal lees dan is de reis wel tot de puntjes goed geregeld.👌Snap ook dat jullie hier al een jaar mee bezig zijn om alles te reserveren.💕💕

marrit 07-06-2018 08:44 {{button-51705}}

Echt mooi om dit zo mee te lezen!
Wat maken jullie geweldige dingen mee! en die haaien!! Heel vet!

t spuie van Marike wat minder 🤢 hihi🙊

Het ziet er allemaal echt mooi uit, ben benieuwd naar het volgende verhaal!


Dikketût🤗😘

Maartje 07-06-2018 09:05 {{button-51708}}

Jemig jongens, ik word met de dag jaloerser! Wat moet het gaaf zijn om daar gewoon met je eigen camper rond te toeren, in dat immens grote land. Ik vind jullie ontzettend stoer. Snap echter wel dat mem zich afvraagt of ze het allemaal wel wil lezen, over beren en haaien😊.....😀.

Geniet weer jongens, wij genieten met jullie mee door jullie verhalen!

Heel veel pleziier ,lekker genieten P en B 07-06-2018 10:42 {{button-51713}}

jongens wat mooi straks lekker de fotos bekijken,wat een ervaring
wij genieten nu ook lekker mee.groetjes

memmie 07-06-2018 11:58 {{button-51716}}

super allejer, en dit is nog maar it begin.
ik bin benijd nei jimme folgend ferhaal!
geniet fan elk moment.
xxx mem

Neel 07-06-2018 16:55 {{button-51728}}

hahaha wat super leuk om dizze te lezen & zó typisch dat Dennis even ynbrekke moest op dyn verhaal Marike, earme do! *typtNL,Fries & EN doorelkaar*

Even in geruststelling foar us, in Afrika was ons motto: ''Pas op dat je niet opgegeten wordt door de leeuwen'' Heb er nooit eentje gezien daar :P dus hopelijk valt dat voor jullie ook mee... gewoon even stofzuigen Dennis om jullie campertje heen & Marike niet dronken/misselijk maken dat ze gaat kotsen, that's all & everything is gonna be alright!

Geniet van alles daar & wij genieten met jullie mee! Dikke knuffel!

AD 07-06-2018 18:59 {{button-51732}}

chill

Cheryl 08-06-2018 07:39 {{button-51746}}

Jeetje, wat een avontuur! Wat súper om dit allemaal mee te maken. Have fun, en ik kijk al uit naar jullie volgende verhaal! x

De buurtjes 08-06-2018 13:22 {{button-51764}}

Machtig wat jullie allemaal meemaken!
Dat wordt na jullie vakantie vast meer als 1 borrelavond om al jullie verhalen te horen en foto’s te zien!

Geniet van elk moment daar!

Liefs 😘

Hilda 08-06-2018 17:17 {{button-51770}}

Wat een cool verslag met al die dieren. Tja Yosemite met de beren. Wij kregen het advies een belletje aan de tas te doen, zodat je altijd lawaai maakt. Samen veel kletsen schijnt ook te helpen. Dus kom maar op de met de sterke verhalen tijdens een wandeling door dit prachtige NP.

Dieuwke 08-06-2018 20:13 {{button-51783}}

Super dat ik jullie reisverslag mee kan maken.
Geniet ervan het is jullie zo gegund.
Ben reuze benieuwd naar de foto''s
Dikke knuffel

Alwin 12-06-2018 01:30 {{button-51946}}

Wat een machtige ervaring weer👍
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan