Dag 12: Las Vegas - Zion

Door Dennis en Marike - 15-06-2018 02:19

38 graden, zeer heet en zonnig!

Morning! Lekker uitgeslapen vanochtend en vandaag op naar Zion 😊

We hebben maar een rit van zo’n 120 mile en hoeven 12 uur pas uit te checken, dus we doen rustig aan. Omdat een luxe camping en plekken met volledige hook-up hebben, kunnen we ook de watertank legen en bijvullen op onze plek. Helaas ging dit wat moeizaam, want blijkbaar leegt de RV zichzelf volledig als er teveel water bijgevuld wordt.. Ahum, we veroorzaakten een kleine overstroming op de camping… Gelukkig was de vuilwatertank daarvoor al geleegd 😉

Even tussendoor, wat we helemaal vergeten zijn te vertellen. Gisteren bij de pizzaria hebben we onze eerste doggybag weten te scoren! Aangezien we wisten dat dit in Amerika heel normaal was, was het wel verleidelijk dat laatste puntje pizza mee te nemen voor vandaag onderweg!

Terug bij vandaag: rond half 1 vertrekken we naar Zion! Onderweg doen we nog een mooie loop langs de rode gesteenten van Valley oF Fire. Vergelijkbaar met de Red rock canyons van gisteren, maar toch ook weer heel anders. De wegen zijn in dit Statepark ook erg mooi met vele ‘dips’ (elke keer als er een dal in de weg is, staat er een bordje met ‘dip’). Amerikanen zijn -als we dit niet al verteld hebben- in de vermeldingen langs de wegen erg compleet. In Nederland moet je het bijvoorbeeld doen met de verkeersregels die we allemaal leren bij het behalen van ons rijbewijs. In Amerika wordt langs de weg gewoon benoemd wat je wel en niet mag (compleet uitgelegd in tekstborden).

Rond 7 uur ’s avonds komen we aan in Zion (Utah, dus 1 uur vooruit in de tijd). Wat een mooie omgeving is dit ook weer. Niet te vergelijken met Yosemite (dus daar doen we ook nog geen uitspraak over)! Maar Zion is zeker een prachtig Nationaal Park om een paar dagen te vertoeven. Ook de camping, Wathman Campground is ideaal. Je bent aan de rand van het Nationaal park, dus er gaan overal shuttle bussen het park in. Je zit tegelijkertijd midden in de natuur, dus kleine hagedisjes en hertjes zie je hier continu over de camping lopen!

De campingplekken zijn ook erg ruim en er zijn genoeg bomen dus schaduwplekken. Het is hier namelijk overdag ook nog heel warm, zo’n 38 graden wordt er voorspeld voor de komende dagen. Wel ideaal weer voor de Narrows dus, die we morgen gaan lopen!

Na een kampvuurtje, boekje, biertje en hamburgertje gaan we weer lekker vroeg op bed. Trusten!

Reacties

Neel 15-06-2018 08:02 {{button-52057}}

Wauw die eerste indruk van Zion is echt vet! Mooie plek om te staan met jullie RV, die pizza nog half opetend😋 & handig dat je zo t park in kunt!😎 Curious naar jullie volgende berichtje...

Memke 15-06-2018 08:14 {{button-52059}}

Wat een mooie plaats om te kamperen met de camper.
Daar kan je wel een hele dag zitten 🌞

Hilda 15-06-2018 18:01 {{button-52078}}

Wat een plekje. Heerlijk!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan