Dag 14: Zion - Bryce Canyon

Door Dennis en Marike - 15-06-2018 02:26

36 graden(schatting), zonnig en wat mooiweerswolkjes

Man man wat treffen we het met het weer! Nou is het natuurlijk veelal woestijnachtig gebied waar we nu zitten, maar in San Francisco en Yosemite is het toch ook best vaak wat minder weer en daar was het ook heerlijk! Hoe dan ook, eergisteren zijn we in Zion aangekomen en vandaag gaan we weer door naar Bryce Canyon. Even nog een update qua staten waar we doorheen zijn gereden. We begonnen in Californië. Zijn vervolgens daarvandaan Nevada binnengereden(Las Vegas e.o.). En toen we naar Zion reden zijn we Utah binnengekomen. Dit betekende ook dat we in een andere tijdzone terecht kwamen, +1 uur. Dat betekend dat we nu nog maar 8 uur bij jullie weg zitten.

We vonden het allebei erg jammer dat we weg gingen uit Zion. Het is echt een heel mooi park met veel mooie hikes en een rivier die erdoorheen loopt, waarin je lekker kan afkoelen. Toch hadden we er wel al veel gezien en dus gingen we vol goede moed naar Bryce! Hier zouden we een Horseback Ride gaan doen van ongeveer 3.5 uur.

We hadden een rit van ongeveer 2 uur, net zoals de meeste stukjes die we moesten rijden was het een korte rit. In Zion moesten we nog wel even door een tunnel van 1.1 mile. De ranger moest voor ons het verkeer aan de andere kant tegenhouden, omdat wij alleen door de tunnel pasten als we midden op de weg reden, vet toch..

Rond half 12 kwamen we aan bij de Horseback Ride. Volgens mij zaten wij allebei op een ‘Mule’. Ons is verteld dat het een halfbloedje is van een ezel en een paard. Nou dikke prima, het was hoog genoeg. Marike kreeg de mule genaamd ‘Vodka’ en ik kreeg ‘Wahweep’(= plekje of gebied ofzo in de buurt). We hadden echt een hele vette rit met slingerweggetjes naar boven en beneden. Wij waren niet bang natuurlijk dus vol gas en luidschreeuwend: Yihaaaaaaa(Dan gaan ze sneller: true story:P) achter die cowboy aan. Mijn ballen kun je inmiddels wel het beste vergelijken met Smashin’ Pumpkins maar dat terzijde. De rest van de groep bleef steeds ver ver achter, waardoor wij leuke gesprekken hadden met de cowboy.

Na 3.5 uur zat echt een geweldige ervaring erop. Dit moet je echt gedaan hebben als je in Bryce bent. Het gebied leent zich er ook echt goed voor met allemaal smalle kronkelpaadjes. Niet zo’n saai hobbelstukje recht vooruit, maar gewoon lekker spannend(voor ons dan).

Gisteren ruim 12 miles gehiked, vandaag 3.5 uur op een mule. Marrit we geven het niet graag toe, maar zo’n beest is echt vermoeiend. We hadden op de campground in Zion geen douche(wel gewassen hoor..) en nu met die hikes en dat rijden waren we echt toe aan een douche. Het is ook een heel zanderig gebied en met een laag zonnebrand, 2 lagen zweet en een laag zand, was het vel ver te zoeken. Denk dat dit wel een goed genoeg beeld schets. Hoe dan ook, we hadden geen idee of dat campground hier in Kodachrome Basin State Park(net buiten Bryce) een douche had.. We reden echt de middle of nowhere weer in(wel weer in een prachtig park) dus we zagen de bui wel al hangen. Wat blijkt.. Beste. Douches. Ooit. Je verwacht het niet zo midden in de natuur zo luxe! Een regendouche met harde straal en lekker warm. Daarnaast nog een extra kleine douchekop waar je naar kan wisselen voor de donkere hoekjes.

Prachtige dag weer! Maar een half dagje in Bryce Canyon geweest, maar dat is echt voldoende als je 1 uitkijkpunt doet en zo’n Horseback Ride. Vanavond gaan we nog even smores maken, echt weer zo’n typische Amerikaanse lekkernij. Het is niks anders dan een Marshmallow boven het vuur houden en daarna tussen 2 crackers(naar eigen smaak) doen. Het vuurtje brand inmiddels, dus we zullen het eens proberen! Oant moarn!

 

Reacties

Neel 15-06-2018 08:19 {{button-52061}}

Jaa Marike eindelijk dyn hyndermomentsje of nouja muilezelhynder ofsaiets. Mar 't riide & wat vet dat jim gewoan oer paden gongen wer 'st wss echt net sa goed rinne koedest. Bin beneid nei jim (GoPro/Camera) fot's hjirfan. Lekker soepel op san hynderke, stiet dy fest goed Dennis! Gelukkig dat ze der douches hiene. Dogt my echt tinken oan Zambia: 3 goeie weken net echt douche & dan eindelijk een douche fyne, genieten! Jim bin no fest wer in tintsje wyter wurden 👌🏽👌 Wy geniete mei jim mei! Enne net smoore yn de 'smores', hi! 😘

Memke 15-06-2018 08:27 {{button-52063}}

Weer heel wat anders maar wat mooi.
Geweldig om als cowboy op een paard te rijden...
Wat een ervaring..
Kan mij voorstellen na zo'n avontuur een douche welkom is..
Nog maar even genieten topperss 💕💕💕

De buurtjes 15-06-2018 09:27 {{button-52065}}

T blijft elke keer leuk om jullie verhalen te lezen en alles zo mee te kunnen beleven!
Wat zal de tijd snel gaan met zoveel nieuwe ervaringen!
Nog maar lekker genieten samen! ☀️

Hilda 15-06-2018 18:15 {{button-52080}}

Wat weer een verhaal. Wat een reis. Fantastisch. Op de mule de omgeving verkenning. Kijk nu al uit naar uit naar het volgende verslag.

Teade Hietkamp 16-06-2018 21:27 {{button-52142}}

wanneer je deze story leest denk ik maar aan een muziekje. Die van Ennio Moricone, je weet wel...... Zo niet dan zing ik deze nog wel es wanneer jullie weer in Holland zijn. Zeg Marike is je paardentraining op Terschelling - long long time ago - niet voor niets geweest ............. Groetjes Teade

Dieuwke 17-06-2018 21:37 {{button-52192}}

Wat maken jullie veel mooie dingen mee echt genieten van jullie verhalen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan