Dag 15: Bryce Canyon - Arches

Door Dennis en Marike - 19-06-2018 18:52

34 graden, zonnig

Vandaag hadden we eigenlijk maar 1 ding in de planning en dat was van A naar B rijden. Vandaag staat de 2e lange rijdag op de planning. We hebben er in totaal ook maar 2 en lang is ook maar relatief. We hadden een rit van bijna 6 uur voor de boeg volgens de Tomtom, dus exclusief stops. Dit hadden we kunnen verminderen naar 5 uur, maar we rijden om  zodat we 2 Scenic Byways kunnen nemen. Dat zijn wegen in Amerika die gemarkeerd zijn als ‘Scenic’ oftewel met mooie uitzichten. Het gaat dan om Scenic Byway 12 en Scenic Byway 128(uit mijn hoofd). Voor de liefhebber die ooit nog eens naar Amerika wil echt een aanrader.

We sliepen eerst lekker uit en rond half 11 reden we rustig die kant op. We begonnen direct aan de Scenic Byway 12, die ongeveer 60 mijl lang was. Het waren echt 60 prachtige mijlen. Wederom geven de foto’s weer moeilijk weer hoe mooi het wel niet was. Toen ik thuis de foto’s zag was ik ook nog niet echt onder de indruk, maar dat is nu wel anders. Het was echt een mooie route!

Doordat we al de hele vakantie verwend zijn met mooie vergezichten was het daarna een relatief saai stukje rijden. Tot de laatste 50 mijl waar we Scenic byway 128 meepakten. Dit was om Arches(onze volgende bestemming) heen. We volgden hierbij een deel van de Colorado River en reden dus in het ravijn. Ook weer heel bijzonder! Het blijft apart dat in zo’n relatief klein gebied zoveel verschillende landschappen te zien zijn.

Eenmaal in Moab, een toeristisch dorp dat tegen Arches National Park aangrenst, besloten we een hapje te eten bij Denny’s. Echt een typische slechte fastfood keten in Amerika die het publiek in Europa niet heeft weten te bereiken in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Burgerking en de McDonalds. Maar het was wel een goed moment om een eigen burger samen te stellen, die uiteraard 2x zo groot was als een mond. Dikke prima dus.

Daarna reden we Arches binnen op zoek naar onze campground: Devils Garden Campground. Net zoals bij Yosemite en Zion een natuurcamping in het nationale park. Deze moesten we allemaal een half jaar van te voren boeken om een plekje te bemachtigen! Maar het is het waard. We zitten nu weer midden in de natuur: geen lichtvervuiling en daarom superheldere sterrenhemels, geen lawaai en natuurlijk overal om ons heen panorama view van Arches.

We blijven hier 3 nachten, 2 volle dagen.

We zijn allebei echt blij met het schema. Het is lekker rustig, omdat we Los Angeles niet mee hebben genomen. We hebben inmiddels al 3 dikke boeken uitgelezen in de avonden! Heerlijk relaxed rondreizen!

Reacties

Memke 19-06-2018 19:00 {{button-52253}}

Ohh ohh wat geweldig en verstandig om nu heerlijk 2 dagen op de camping te blijven..
Fijn om te horen dat de planning ook goed was.
Kan bijna niet wachten om jullie foto's te bekijken.
Nog maar even lekker genieten topper.😘

Hilda 24-06-2018 20:14 {{button-52439}}

Herkenbaar hoe snel zich Amerika de landschappen (en soms ook de temperaturen) zich afwisselen. Een stuk rijden daar blijft genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan