Dag 19: Monument Valley - Page(Lake Powell)

Door Dennis en Marike - 19-06-2018 19:44

35 graden, zonnig

We sloten de dag gisteren af met een sunset. Maar vonden die eigenlijk qua locatie niet mooi. De mooie buttes waren meer richting sunrise. Dus.. dus half 6 ging de wekker en om 20 voor 6 zaten we voor de camper de zonsopkomst af te wachten. Hier konden we natuurlijk mooie foto’s van maken!

Vandaag reden we verder richting page, waar we een bezoek zouden gaan brengen aan Lower Antelope Canyon en Horseshoe Bend. De klok zou ook weer een uur achteruit gaan, dus we hadden genoeg tijd. Het was een rit van 2 uurtjes rijden. Onderweg liep er nog een grote kat voor ons de weg over de in middle of nowhere. We weten niet zo goed wat het was.. Misschien een Mountain Lion? Die schijnen hier overal wel te leven. Het was zeker geen hondachtige of vos ofzoiets..

Eenmaal in Page was onze eerste stop Horseshoe Bend. Een door de rivier uitgesleten rots in de vorm van een hoefijzer. We hebben de hele vakantie nooit echt een gevoel gehad van massatoerisme of extreme drukte, maar dat hadden we hier wel. En dat terwijl dit toch niet bepaald één van de allermooiste plekken is ofzo. Bussen vol Aziaten stapten hier uit en verder stond het parkeerplek ook echt vol. Maar goed we lopen vanaf het parkeerkplek in 10 minuutjes naar het viewpoint.. Het is ook  wel echt een mooi punt. Er is hier geen omheining of iets dergelijks dus de afgrond was er stijl. Ze waren die omheining nu wel net aan het plaatsen trouwens. Maar 10 minuten later hadden we het ook wel weer gezien. Mede ook omdat we nog een reservering hadden bij Lower Antelope Canyon.

Keurig op tijd stapten we daar binnen met onze reservering die we al in oktober geboekt hadden. Wat bleek nou.. We hadden 24 tot 48 uur van te voren Online(!) in moeten checken. Dat had wel knap geweest zonder internet. Dus onze reservering was niet meer geldig en nu moesten we aansluiten voor het huidige tarief. In oktober was het $50,- voor 2 personen en nu konden we $100,- neertikken. We waren er eigenlijk gelijk klaar mee, maar goed dit was ook een ervaring die we niet konden overslaan. We werden er ook op z’n zachtst gezegd onnozel behandeld, maar goed(Ken’s Tours niet bij boeken! :P). Het gevoel van één grote mierenhoop bleef helaas ook bij deze tocht het geval. Echt alleen in Page nota bene dat dit zo storend is. We hadden een groep van zo’n 60 man die opgesplitst werden in 4 groepen met aparte gids. Maar dit was van slechtst één organisator. Er zijn meerdere bedrijven waarbij je dit kan boeken. Dus al met al liep je de canyon in met 8 groepen ofzoiets. Feitelijk is het niks anders dan continu in de file lopen door de zeer smalle kloven van de canyon. Ergste was dat er een groep toeristen was die belachelijk luidruchtig was en niet doorliepen, zodat wij nooit echt ruimte hadden. Nu het gal gespuwd is moeten we er wel bij zeggen: Het is wel echt heel mooi. Echt heel apart hoe dat water die canyon zo uitgesleten heeft. We hadden het achteraf zeker niet willen missen, maar we hebben er beide eigenlijk niet echt van kunnen genieten.


Geeft niks! We zijn weggegaan zonder fooi achter te laten(muwhaha) en richting onze prachtige camping aan het Lake Powell gereden. We hebben nu een mooi uitzicht over het meer vanaf onze plek. We waren al om drie uur te plek en dus hebben we nog lekker gezwommen en boekje gelezen tot een uur of 9 aan het meer..

Bij vrijwel alle campings staat een plek waar je een vuurtje kan maken met daarboven op een afneembare grillding. Daar gooiden we nog even wat hamburgers op en zo sluiten we dag af met een broodje hamburger onder de sterrenhemel.

Reacties

Memke 19-06-2018 20:21 {{button-52259}}

Oké een iets minder positief verhaal maar dat hoort er ook bij.
Ben blij dat jullie bijna weer thuis komen.
Weet niet meer wat ik moet schrijven het is allemaal fantastisch...
Nu maar lekker aan het meer genieten met een lekker🥂
Dennis nog maar even boek 4 uitlezen en Marike maar even lekker zonnen aan heet meer...
Lekker genieten kanjers😘

memmie 19-06-2018 21:41 {{button-52263}}

ik geniet iedere keer weer van jullie verhalen, en wat jullie allemaal meemaken, heel bijzonder.
een prachtig filmpje op dy ald bok, en wat een mooie foto's.
no noch even lekker geniete.
in dikke knuffel, mem

Teade Hietkamp 19-06-2018 22:45 {{button-52265}}

FF een reactie na enkele prachtige verhalen en belevenissen te hebben gelezen..... Een ervaring - een cultuur - een vakantie - de geuren - de hamburgers - allemaal prachtig. Dit is een vakantie waar jullie straks nog vaak aan zullen terugdenken ! Zeg geniet er nog maar lekker van daar aan het water............ Groet Teade

Maartje 21-06-2018 13:38 {{button-52327}}

Jongens, wat een verhalen. Heb een paar dagen geen berichten kunnen lezen en nu alles achter elkaar. Het lijkt wel een reisboek wat jullie aan het schrijven zijn. Mooie verhalen, alsof we er zelf bij zijn. Kan niet wachten om jullie foto's te zien als jullie terug zijn.

Geniet nog van jullie laatste dagen en doe voorzichtig!

Makkum 21-06-2018 16:10 {{button-52329}}

Schitterend om jullie op deze manier te kunnen volgen!
Veel plezier

Frieda 22-06-2018 17:38 {{button-52354}}

Wat in mooie verhalen , foto,s , prachtig !
No op wei nei hus, goeie reis en oant gau ! 😍

Hilda 24-06-2018 20:27 {{button-52443}}

Prachtige plek. Jammer dat het zo verlopen is. Dubbel betalen voor file lopen. Gelukkig hebben we de foto's nog ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan