Sunshine Coast

Door Patani - 21-05-2018 23:54

Zaterdag 19/5 Sunshine Coast  Powell River 
Met spijt rond 7.30u in alle stilte vertrokken op Seal Bay . Moesten goed op tijd aan de Ferry zijn omdat het er zeer druk door het verlengde weekend zou zijn . Rond 7.45u stonden we al aan de gate . We waren de 2de . Rustig ons ontbijt genuttigd en rond 9.30u mochten we aan boord rijden . Rond 9.50u hebben we de haven verlaten , er was nog plaats op de Ferry . Tegen 11.15u zijn we in Powell River terug aan land gereden . Nog even langs de supermarkt en visitors centrum gereden voor we naar de Willingdon camping reden . Rond 13.30u ons begeven naar site 40 maar deze leek niet geschikt te zijn , elektriciteitskast stond zeker 30m van onze plaats , wij hadden maar een kabel van 5m . We mochten kiezen uit verschillende andere plaatsen , dan maar site 67 gaan staan . Na lunch een stevige wandeling naar oude gedeelte van Powell River gedaan  . Hier staan oude huizen kerken en een cinema eigenlijk te verkommeren achter een enorme hout en papierfabriek , dit is 1 van het grootste houtbedrijf van de wereld . Spijtig voor de oude stad . Er was wel een brouwerij in het dorpje waar je iets kon drinken  , iedereen van heel het dorpje zat hier denk ik . Na een stevig pintje 0,6l , was de terug weg naar de camping veel gezelliger . 
Ze( Townside Brewing ) hebben toch awards gewonnen zowel provinciaal en nationaal . Ze mogen ook Belgische bieren brouwen volgens de traditionele biermeesters.
Ons verfrist en iets gaan eten in het centrum . Daarna van een mooie zonsondergang genoten aan het strand van de camping . Nog enkele zeeleeuwen gezien . Was weer een geslaagde dag . 

Groetjes Patani 

Zondag 20/5 van Powell River naar Skookumchuck Narrows 
Het regende dus zijn we iets langer in bed gebleven . Na ontbijt zijn we richting Saltery Bay gereden . Daar zijn we rond 11.30u met de Ferry vertrokken naar Earls Cove . Onze gps was even de weg kwijt , na enkele km zijn we kunnen keren en hebben uiteindelijk de weg naar Egmont gevonden . Tegen 13u aangekomen op Strongwater camping . Camping uit de flower power tijd . Na de lunch zijn we naar de Skookumchuck Narrows gewandeld door het regenwoud . Daar was het redelijk druk , iedereen kwam naar de stroomversnellingen zien . Terug naar camping gewandeld en onderweg nog even halt gehouden  bij Brown Lake . Terug op de camping ons kampvuur aangemaakt en lekker gegeten . Nu nog een lekker wijntje bij het vuur . 
Redelijk luide buren , een hele thaise familie 40 man die al redelijk aangeschoten zijn . 

Groetjes Patani 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan