Mount Robson en Jasper

Door Patani - 29-05-2018 20:10

Zaterdag 26/5 Mount Robson en Jasper 

Vandaag na ontbijt hebben we een stevige wandeling van 14km gemaakt . Vertrokken langs de Robson rivier met prachtige zichten op de Mount Robson , die vandaag volop in de zon lag te blinken . De rivier stroomde met een bulderend geluid langs het wandelpad . De wandeling hebben we tot aan het mooie Kinney meer gevolgd . Op de terug kwamen we een hele school tegen . Rond 13.30u moe maar voldaan terug aan onze camper aangekomen . Nog even halt gehouden aan visitors centrum en met het thuisfront gebeld . Daarna nog even gepicknickt en zijn we richting Jasper gereden . Onderweg nog een wolf langs de weg gezien . 
In Jasper in het info centrum enkele info mapjes gaan halen voor de campgrounds en de wandelingen . Kregen hier ook te horen dat er verschillende gebieden gesloten waren omdat het paringstijd van Grizzly beren was zeer gevaarlijk . We dachten dat het 16u was , maar het is hier 1 verschil dus al 17u . Wij dus snel naar Snaring campground gereden 10km voorbij Jasper . Site B11 geen voorzieningen voor 15,70$ . Je mag hier geen vuur maken , brandgevaar ! Na het avondeten nog even tot aan de rivier gewandeld . Het was weer een zonnige dag . S'avonds juist een beetje regen gehad . 

Groetjes Patani 

Zondag 27/5  omgeving Jasper 
We waren aan het nieuwe uur nog niet gewend . Dus maar iets later op pad . Eerst zijn we naar het verste punt Maligne Lake gereden . We waren hier niet de alleen . Wat foto's van het mooie meer genomen en daarna de Moose Lake wandeling gedaan . Terug aan de parking was het redelijk druk . De zelfde weg terug waar hele bossen langs de weg vorig jaar afgebrand waren . Nog even gestopt bij het Medicine Lake en daarna bij de Malingne Canyon onze picknick op gegeten . Nog even via de canyon gewandeld . Verder gereden naar Wapiti campground . Site A6 , douches , geen elektra die hadden we nog genoeg . 27,40$ douches gesloten tussen 14 - 16u , dus nog even wachten en wat bijschrijven . Na een warme douche naar Jasper gereden , wat langs de winkeltjes gekuierd en lekker gaan eten bij Montana's . Op de terug weg naar de campground nog een Moose die de weg  overstak . Op de campground liep er ook nog een Moose die op zoek was naar haar kalf . Droge licht bewolkte dag af en toe zon . 

Groetjes Patani 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan