Vancouver dag 2

Door terBeekjes on tour again - 18-05-2018 06:08

Vancouver, dag 2.

Vanmorgen was de lucht bewolkt toen we wakker werden maar volgens de voorspellingen moest de zon er in de loop van de ochtend weer doorkomen. Na het ontbijt op de fiets gestapt richting haven voor onze Whalewatch tour. Maar eerst die Lions Bridge weer over.........voor mij( Brigitte) op de fiets een expeditie op zich. Drie Mile  het “valste plat” wat je je maar bedenken kunt. Maar goed, we zijn er weer overheen gekomen. Dit was de laatste keer, want vanavond gaan we de fietsen weer inleveren en lopen we terug.

We waren mooi op tijd op Grandville Island zodat we nog even tijd hadden voor een kopje koffie en om wat rond te neuzen. En toen de boot op............Het was een open boot en we kregen pakken aan die ons moesten beschermen tegen kou en drijvende houden, mochten we over boord slaan. Onze gids was biologe Ashley, die ons gedurende de tocht veel vertelde over de (dieren)wereld rond, op en onder het water rond Vancouver. Zoet smeltwater uit de bergen en het zoute zeewater kwamen elkaar hier tegen wat duidelijk te zien was in het kleurverschil. Inmiddels stond de zon weer hoog aan de hemel.De eerste dieren die we tegen kwamen waren zeeleeuwen die al ruziënd een plekje probeerden te bemachtigen op een boei om van de warmte te genieten.

Kapitein Rob bracht ons al bumpingend over de golven steeds verder het water op. Ondertussen spotten we een paar zeearenden. Prachtig, wat een kop en wat een vleugels. En toen kwam Ashley met het bericht dat er een bultrug gesignaleerd was. En jawel hoor....na enig speurwerk ontdekten we de “fontijn”. Rob zette koers richting walvis maar het is niet te voorspellen waar het beest weer boven komt. Wel is er een zekere regelmaat van ademhalen en deze kwam om de 8 minuten naar boven voor een hap lucht. Dus om de 8 minuten speurden we het water af op zoek naar de fontijn om dan te proberen dichterbij te komen. Het beest zwom van links naar rechts en weer terug. Maar we hebben toch een paar foto’s kunnen maken, zelfs van de staart. De staart is een soort ‘vingerafdruk’ van de walvis en volgens Ashley ging het hier om Anvil die daar wel vaker gespot werd. Op de terugvaart zagen we weer een zeearend, dit keer met prooi. Jammer genoeg hebben we geen orka’s gezien. Er zitten wel groepen Orka’s maar die zwommen deze middag te ver weg om er met zo’n kleine boot naar toe te varen. Jammer.......maar we waren best blij met de bultrug en al het andere moois. Al met al hebben we 5 uur op de boot gezeten maar dat had je helemaal niet in de gaten.

Eenmaal weer aan wal eerst maar een hapje gegeten voordat we de fietsen in gingen leveren en aan de wandeling terug naar de camping begonnen. Morgen gaan we op weg naar Whistler.......

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan