Op weg naar Clearwater.

Door terBeekjes on tour again - 21-05-2018 05:03

Op weg naar Clearwater.

 

Na een snel ontbijt al extra vroeg vertrokken voor onze reis naar Clearwater. Extra vroeg omdat we onderweg nog een trail van ongeveer 2,5 uur ( 10km) wilden lopen in het Joffre Lakes Provincial Parc. We waren nog maar net op weg of er liep al een coyote langs de straat en even later zagen we nog een zeearend. Het lag vast en zeker aan het vroege tijdstip want de rest van de dag hebben we geen wild meer gezien, op een hinde na in het bos. Na een uurtje rijden kwamen we bij de parkeerplaats. Die was nog zo goed als leeg en we konden een mooie plek uitzoeken voor onze camper. De wandeling zou ons bij 3 meren brengen waarvan het eerste makkelijk te bereiken moest zijn maar voor het tweede en derde een redelijke klim gemaakt moest worden. Maar.......op sommige plekken lag nog volop sneeuw. Als je iets van de route afweek dan zakte je er tot de knieën in. Omdat er ook stukken waren waar je wel redelijk goed kon lopen toch maar besloten om verder te gaan. Eerst maar een stok gezocht voor de, voor mij, broodnodige assistentie;). De redelijke klim werd door de sneeuw wel een pittige en af en toe hachelijke trail (soms zeiden we tegen elkaar, zullen we hier nog wel verder gaan?) Het liedje “Try” van Pink paste wel een beetje bij de situatie. “ Just because it burns doesn’t mean you gonna dy. You have to get up and try” ;)En idd......... wat was het allemaal de moeite waard! Een prachtig turquoise blauw meer met besneeuwde bergtoppen er om heen. Er lag nog gedeeltelijk ijs op. Genieten! We zijn maar niet meer naar het derde meer gelopen. (Ook ivm de tijd, de weg naar het tweede meer had ons al een uur extra gekost). En toen de hele weg weer terug die door de zon op sommige plekken al wat ijzig begon te worden. Ik was eerlijk gezegd opgelucht toen we weer bij de camper stonden maar had dit avontuur ook niet willen missen.

Na een welverdiend kopje koffie+ weer verder richting Clearwater. De route liep eerst door een landschap van giga hoge bergtoppen, weinig begroeiing, om over bebouwing maar helemaal niet te spreken. Soms een paar houten huizen maar dan was er industriële boomkap in de buurt of een steengroeve. Daarna kwamen we door met naaldbomen begroeide bergen met bossen zover je kon zien om daarna door een gedeelte met meren en moerassen te rijden. Eigenlijk was het zo mooi dat je het moeilijk kunt beschrijven. 

Op de camping aangekomen eerst maar 2 wasmachines met was gedraaid en gedroogd (de volgende kampeer plekken hebben geen faciliteiten). Daarna  hebben we gegeten in een soort steakhouse, met life muziek. Heerlijke zalm en BBQ spareribs. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan