Jasper

Door terBeekjes on tour again - 24-05-2018 04:59

Jasper.

 

We staan nu op een echte natuur campground in het Jasper National Park. Zijn nu helemaal selfsupporting dus moeten zuinig zijn met water en elektriciteit. Gelukkig hebben we onze eigen hotspot dus ‘s avonds in de camper hebben we WiFi. Volgens het info boek dat we samen met het entreebewijs bij de ingang van het park kregen was de beer van gisteren een grizzly. Ook werden we gewaarschuwd dat er veel beren in de omgeving zitten en de elken hun baby’s hebben dus ....afstand houden en alert blijven.

Vandaag stond de Maligne Canyon en het Maligne Lake op het programma. Toen we de Maligne Valley in reden zagen we een eland langs de kant van de weg. Ze liet rustig een paar foto’s van zich maken maar ging er met grote sprongen vandoor toen we weer doorreden. Een eindje verder stonden er zelfs twee!!! 

 We kozen er voor eerst door te rijden naar het meer in de hoop dat andere bezoekers vooraan bij de Canyon zouden beginnen met hun bezoek. We wilden twee kortere wandelingen aan elkaar te koppelen en starten met de klim naar het Moose Lake, een vrij ondiep meertje waar vaak elanden te vinden zouden zijn. Helaas was dat deze ochtend niet het geval maar toen we via de Upper Loop verder liepen zagen we er wel 1 aan de rand van het bos. De Upper Loop route ging dieper het bos in en eerlijk gezegd vond ik dat best spannend ivm de eventuele beren dus ik heb het hele 4 daagde repertoire gezongen (lang leve de Borckeshof). Het laatste stuk van de wandeling liep helemaal langs het Maligne Meer, soms liep je zelfs bijna door het water. Hier en daar nog bedekt met ‘n heel dun laagje ijs. Enkele vissers waren hun geluk aan het proberen en verder was er niemand te zien. 

Na een boterham en koffie (da’s toch wel makkelijk met ‘n camper, je hebt gewoon alles bij je) terug gereden naar de Canyon. Via een route met 7 bruggen kon je het snel stromende water oversteken en dieper de kloof in lopen. We hebben de hele route te gelopen om dan na een pittige stijging boven langs weer terug te gaan naar de auto. Op de terugweg naar de camping lekker een pizza gegeten in Jasper. Op het volgende deel van de route hebben we helemaal geen bereik dus komen er ook geen verslagen maar.....wordt vervolgt.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan