The Icefields Parkway

Door terBeekjes on tour again - 24-05-2018 05:02

The Icefields Parkway.

 

Vandaag reden we het eerste deel van de Icefields Parkway. We wilden doorrijden tot het Icefield Center en daar overnachten. Voor onderweg moesten we keuzes maken, je kunt onmogelijk alles doen. Maar de route is al een beleving op zich met z’n hoge toppen, de vele gletsjers en -meren. Gigantische bergwanden bedekt met sneeuw, prachtig. We besloten in ieder geval de wandeling “valley of the five lakes” te doen. Zoals de naam al zegt kom je langs 5 meren die trapsgewijs van elkaar liggen. Hoe hoger je kwam, hoe spectaculairder de blauw/groene kleuren werden. Boven stonden de beroemde rode stoelen die op verschillende bijzondere plekken langs de Icefields Parkway geplaatst zijn. Leuk fotomomentje. Op weg naar beneden trapte ik bijna op een gigantische pad..... brrrr. Gelukkig hebben we het beide overleefd.

We vervolgden onze reis. Naast de weg een breed rivierbed met kiezelstenen, brokken graniet, glad en blank geschuurde boomstammen en jonge naaldbomen, merk kerstboom, die hier proberen “voet” te vatten. Daar tussen door meandert het smeltwater, dat links en rechts van de bergwanden naar beneden komt. Waar het bed smaller wordt ontstaat een snelstromende soms kolkende rivier met hier en daar (weer) een waterval. We bezoeken nog de Athabasca Falls, waar het water met enorme kracht naar beneden dendert, en de Sunwapta Falls. Het water is hier melkachtig van kleur door al het gruis van de bergen dat het met zich mee voert.

Laat in de middag arriveerden we bij het Icefield Center. Hier kun je de camper voor een tussenstop van een nacht op een soort grote parkeerplaats neer zetten. We zochten een mooi plekje uit met zicht op een meertje en de gigantische Columbia Gletsjer, die op sommige plekken wel 300 meter dik is. Omdat het nog mooi weer was hebben we heerlijk bij het Centre op het verhoogde terras gezeten, genietend van het uitzicht en de koffie. Niet te geloven dat de temperatuur komende nacht tot rond het vriespunt zal dalen.

 

Reacties

Nardie 24-05-2018 09:29 {{button-51278}}

Leuk, die foto met de rode stoeltjes! Fijne reis verder, geniet er van!

Ellen Geven 24-05-2018 13:32 {{button-51279}}

Hey Brigitte, Willie en Fardau,

Iets later ingestapt met het volgen van jullie fantastische Tour....... al heel wat doorgelezen ( nog niet alles )
en al wel in de gaten dat jullie een onvergetelijke reis aan het maken zijn. Zulke mooie foto's en avonturen. Echt leuk om jullie op deze manier te volgen...... net of we er zelf bij zijn, ha,ha ( jaloers ) Wel in de gaten dat het goed is dat er 'jeugd' mee is voor al die internet- bestellingen-omboekingen- etc !!!!! Blijf verder genieten en schrijven....

groetjes Ellen en Vincent
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan