Dag 1, woensdag 23-05-2018

Door Rogier en Marleen - 03-06-2018 15:45

Vandaag werden wij wakker in "ons" vertrouwde van der Valk bedje bij Schiphol. Na maanden voorbereiding kan vandaag eindelijk de pret beginnen. Onze roadtrip van Denver naar Salt Lake City gaat beginnen. Onze vlucht zou gaan om 10:20 uur dus het wekkertje ging alweer vroeg. Rond half acht liepen wij op Schiphol op zoek naar een heerlijk ontbijtje. Na het ontbijtje nog even shoppen om vervolgens te boarden. Het boarden ging anders dan anders. Schiphol blijft maar groeien en onze gate bestond kennelijk nog niet zoals ander gates bestaan. Wij moesten wachten in een grote partytent waarna wij met een bus naar het vliegtuig werden gebracht, erg ongebruikelijk op Schiphol maar dat mag de pret niet drukken. Voor het eerst hebben wij een tussenstop in de Verenigde Staten. Wij vliegen eerst naar Dallas Texas om daar over te stappen naar Denver Colorado. Wij vonden dit toch wel een beetje spannend. De douane in de Verenigde Staten neemt iets meer tijd in beslag en de douane is daar een stuk strenger. Hier kan Nederland nog wat van leren. Daarnaast moesten onze koffers doorgelabeld worden, nu maar hopen dat alles goed gaat.

Maar goed wie dan leeft wie dan zorgt! Eerst maar eens veilig in de Verenigde Staten aankomen. Onze eerste vlucht was genieten. Aangezien het vliegtuig maar voor de helft gevuld was werd iedereen gevraagd of ze niet voorin het vliegtuig wilde zitten. Het verkooppraatje was dat iedereen dan languit kon liggen over meerdere stoelen. Veel mensen gaven hier gehoor aan waardoor wij bijna als enige in het achterste gedeelte van het vliegtuig zaten. Geen irritante mensen die onnodig kabaal maken en een (bijna) prive toilet. Beter kan toch niet... owjawel een van de stewardessen vond het zo leuk dat wij verliefd zijn op de Verenigde Staten dat zij besloot onze persoonlijke gids te zijn tijdens de vlucht. De stewardess liet ons van allerlei mooie vergezichten genieten om hier vervolgens vol passie over te spreken. Van een toeristisch eiland in Lake Michigan, wereldstad Chicago, een look a like Golden Gate Bridge (alleen dan niet rood geverfd) tot aan haar woonplaats in de buurt van Dallas. Heerlijk om persoonlijke verhalen te horen in plaats van alles te moeten lezen van internet. Daarnaast hebben wij de nodige films gekeken en voor wij het wisten waren wij in Dallas Texas.

Snel het vliegtuig uit en al snel stonden wij bij een douane beambte. Nukkig stelde de beambte ons allerlei vragen. De beamte vroeg ons ook: Wat komen jullie doen in de Verendigde Staten? Nou wij gaan een roadtrip maken van Denver naar Salt Lake City! Dit klopte niet volgens de beambte aangezien de trip in Dallas zou beginnen. Hierna was het ijs gebroken en ging alles vlot. Onze bagage lag al op de bagageband en het doorlabelen sprak ook voorzich. Het inchecken voor de volgende vlucht duurde wat langer maar wij waren optijd voor het boarden. De tweede vlucht was helaas minder prettig dan de eerste maar wat maakt het uit... we zijn in THE ONE MILE HIGH CITY. Op naar de bagageband waar wederom onze bagage al op ons stond te wachten. Voor de vakantie had Marleen een Uber account aangemaakt. Snel en goedkoop van het vliegveld naar ons hotel. Erg spannend zo'n Uber ontmaagding. Niet wetende bij wie je instapt en of diegene je wel naar je bestemming brengt. Maar onze Uber ontmaagding ging vlot en vlekkenloos. Cassandra was een aardige dame die zelf in Denver woonde. Ze gaf ons enkele tips over must sees and must do's. Niet wetende dat wij voor Denver een strakke planning hebben maar wie weten vinden wij ergens een gaatje. Om 19:15 uur kwamen wij, na een reisdag van ongeveer 17 uur, eindelijk aan in ons hotel. Wij hebben onze bagage naar onze kamer gebracht en hebben, op aanraden van de receptionst, een heerlijke pizza gegeten bij de pizzaria op de hoek. Na de pizza hebben wij ons bed uitgetest en wij kunnen u verzekeren hij lag heerlijk want binnen vijf minuten lagen wij beiden in coma.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan