San Francisco

Door Lennard & Sherida - 14-06-2018 19:30

De laatste week van onze reis hebben we doorgebracht aan de Amerikaanse westkust, met als begin een 4-daags bezoekje aan de fantastische stad San Francisco. De eerste dag (vrijdag 1 juni) begon nog in het nationale park Yosemite, waar Lennard in een versierde camper zingend wakker werd gemaakt. Na een heerlijk en feestelijk ontbijt zijn we aan onze wandeling naar de Yosemite Falls begonnen (zoals in het vorige reisverslag is te lezen) en zijn we vervolgens in de camper gestapt, op weg naar San Francisco. 

Met een lange weg door de bergen en veel file vlak voor de stad, kwamen we in de avond aan op onze camping aan de andere kant van de Golden Gate Bridge. Deze camping kon je eigenlijk gewoon een hele dure parkeerplaats noemen, maar aangezien we ons toch de hele dag in SF zouden vermaken was dat uiteraard geen probleem. De volgende ochtend bracht de ferry ons naar de stad, die we vervolgens eerst te voet aan het verkennen zijn geweest. Na al die gave en steile straten te hebben gezien leek het ons daarna een strak plan om een fiets te huren ;), waarmee we over de Golden Gate Bridge zijn gefietst. 

De tweede volle dag hebben we een bezoekje gebracht aan het Cable Car Museum, waar alle vier de overgebleven tramlijnen vanuit worden aangestuurd. Daar hoorde naderhand natuurlijk een ritje in de Cable Car bij.

Onder- en bovenaan de lijn wordt de tram met de hand omgedraaid, zodat hij weer de goede kant op naar boven of beneden kan.

Vervolgens zijn we met de ferry naar de wereldberoemde gevangenis Alcatraz gevaren, met een prachtig uitzicht op de skyline van SF. Met een Nederlandse audiotour op ons hoofd en 100.000 andere toeristen hebben we onszelf door de gevangenis weten te worstelen. Ondanks de enorme drukte was het toch heel uniek om te zien hoe de gevangen hun straf op 'The Rock' uit moesten zitten. 

Een gewone cel / een "luxe" cel / een isoleercel / een celuitbraak.

De gevangen kregen wel goed te eten, dat was een vereiste. 

Na deze unieke ervaring hebben we nog heerlijk rondgeslenterd over de gezellige Pier 39, waar de zeeleeuwen stinkend van de zon aan het genieten waren. 

Onze trip in deze verrassend mooie stad hebben we afgesloten met een bezoek aan het Walt Disney Family Museum. In dit museum is het leven en het werk van Walt(er) Disney op een hele mooie en uitgebreide manier tentoongesteld. Van zijn eerste krabbels van Mickey Mouse tot het uitgewerkte plan van zijn eerste Disneyland familiepark. Na een 4 uur durend en zeer interessant bezoek ging onze reis vervolgens verder naar Los Angeles, met als tussenstop Santa Maria.

Poster van een aflevering van de 1920's Alice Comedies / script van Steamboat Willie / tijdschrift uit 1940 met Donald Duck.

Hier is zo'n Alice Comedies cartoon zoals van bovenstaande poster.

Dit is het eerste live-action/cartoon filmpje van de 59 die er zijn gemaakt:

Een nauwkeurige uitwerking van Pluto en een kleurenschema van de heks van Sneeuwitje en de zeven dwergen (de allereerste Amerikaans animatiefilm die langer dan een uur duurde). 

Drie van de vele indrukwekkende cartoons die, de ochtend na het overlijden van Walter Disney op 15 december 1966, wereldwijd op de voorpagina van zo'n beetje elke grote krant stonden afgebeeld.

Reacties

Andra 14-06-2018 19:42 {{button-52041}}

Wat hebben jullie veel gezien en gedaan
Een schat aan mooie herinneringen opgebouwd.....en wij hebben heerlijk meegenoten van de foto’s en het reisverslag 😍

Astrid 14-06-2018 21:09 {{button-52042}}

Wauw, nou heb ik je al een paar keer terug gezien na jullie vakantie en lees en zie ik toch weer allemaal nieuwe dingen. Zoveel gezien, zoveel beleefd, je kunt het denk niet dat je ooit alles kunt vertellen en delen....

Marcel L 15-06-2018 08:52 {{button-52064}}

Wauw mooi!

Marion 15-06-2018 21:36 {{button-52087}}

Gaaf ! Echt heel erg gaaf !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan