Dag 3 Modesto - Yosemite

Door Johan & Marjon - A couple of years ago

We werden vroeg wakker en hebben heerlijk aan de picknicktafel ontbeten met “scrambled eggs”  in het zonnetje. Wat een luxe om een eigen keukentje mee te hebben.
Ondanks het kleine badkamertje ook genoten van de douche.
Hierna vertrokken we naar Yosemite. Na een goede reis van ongeveer 2.5 uur kwamen we aan in Yosemite. Meteen een jaarpas gekocht, waardoor we alle andere parken nu gratis naar binnen kunnen. En wat een geluk hadden we! Er was nog een RV plaats vrij aan de rand van Yosemite. Alle campingplaatsen zijn al 6 maanden van tevoren volgeboekt, maar er was er een vrij gekomen. Helaas wel voor 1 nachtje, terwijl we 2 nachten in Yosemite wilden verblijven. Eigenlijk hadden we ook wel meer zin in warmer weer en een zonnetje, dus dan besteden we die dag wel op een warmere plek.
Ook zagen we dat de Tioga Pass open was. Dit is wel geluk hebben, want dit is heel afhankelijk van het weer. Sowieso is deze de hele winter dicht, en waarschijnlijk zou het komend weekend ook weer dicht gaan want dan zou het gaan sneeuwen. Bijna niet te geloven op de plek waar we nu stonden.
Na even een rondje op de camping gereden te hebben zijn we dan ook maar de Tioga Pas opgegaan. Als je dan toch de kans hebt moet je het ook doen! Op deze weg genoten van alle prachtige uitzichten en verschillende landschappen. Echt bizar soms! Daarnaast zagen we ook veel geruineerde stukken bos door de brand in 2013. Er is toen zo'n 1000 km2 afgebrand. Echt ontzettend zonde.
Uiteindelijk na 1.5 uur rijden op het hoogste punt uitgekomen (9000 foot, bijna 3000 m hoogte). Onderweg kwamen we steeds meer sneeuw tegen en was het ook erg koud buiten.
Daarna nog even doorgereden naar een tankstation, want in Yosemite zelf was het achterlijk duur (5 dollar per gallon ipv 4.60). Achteraf gezien dus niet echt de moeite haha.
Daarna omgekeerd om naar de camping te gaan. Inmiddels waren we allebei meer dan gaar en hadden we er eigenlijk helemaal geen zin meer in. Maar ja, we hadden geen keus. Gelukkig ging de terugreis sneller dan de heenreis, waarschijnlijk ook doordat we meer gewend waren aan de bergwegen. Helaas kwamen we er ook achter dat we naar de volgende bestemming weer over de Tioga Pas moeten rijden. Dus nogmaals hetzelfde stuk van zo'n 1,5 uur. Dat was wel een beetje een domper! Ach, veel mensen kunnen de pas niet een rijden en wij 2 keer!
Aangekomen op de camping bleek wel waarom onze plek nog vrij was, we stonden erg schuin. Het gaf echt een rot gevoel als je in de camper liep. Maar we hebben wel een plek in Yosemite!
Net zoals eigenlijk iedereen op de camping lekker gaan barbequen. Iedere plek heeft zijn eigen picknicktafel en fire pit. Daar staat ook voor elke plek een beer storage bij; daar moet als je gaat camperen alles in wat interessant is voor de beren, van voedsel tot zelfs toiletartikelen! Omdat wij een camper hebben gold dat niet voor ons.
Het duurde even voordat de kolen goed warm werden, maar daarna konden we heerlijk eten; een broodje hamburger, lekker stukje rundvlees en een salade. Na het eten koelde het toch wel snel af. Ondanks dat we het vuur nog een beetje hebben opgestookt kregen we het toch wel koud en zijn we binnen gaan zitten met de verwarming aan. Wat zullen de mensen het in een tentje koud hebben. Naast ons zaten ook twee verkleumde meiden bij het vuur. Erg blij met de luxe van onze camper.
Ook vandaag vroeg ons bed opgezocht wat nog een hele tour was in verband met het schuin staan. Deze nacht best redelijk geslapen, we hadden een extra deken onder ons gelegd. Wel hebben we nog een aantal keer naar boven kunnen kruipen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!