Dag 4 Yosemite - Mammoth lakes

Door Johan & Marjon - A couple of years ago

Weer vroeg wakker geworden. Helaas konden we niet douchen, het water zou zo tegen de voorruit belanden. Met de kachel aan in de camper ontbeten. Het was druilerig en fris weer. We wilden vandaag naar Yosemite Valley gaan om de watervallen te bekijken. Zouden we wel gaan vanwege het weer? Bij het uitrijden van de camping aan de ranger gevraagd hoe het weer in de Valley was; hetzelfde. Daarom toch maar besloten om niet te gaan, de wegen waren nat en zagen er slipperig uit.
Echter mistten we de afslag naar de Tioga Pas en gingen we daardoor toch richting de Valley. Nergens plek om om te keren, maar gaandeweg werd het weer steeds beter en klaarde het steeds meer op. Dit had zo moeten zijn!
Eerst hebben we gekeken bij de Bidalveil Fall. Wat een krachtig natuurgeweld is dat toch. Daarna doorgereden en een korte wandeling van een half uurtje gemaakt naar de Lower Yosemite Falls. Ook erg mooi om te zien. In de Valley gelukkig ook weer even bereik met onze telefoons, dit hadden we de afgelopen dag eigenlijk niet gehad. Toch wel een geruststelling dat we geen gemiste oproepen van het thuisfront hadden.
Daarna plaats genomen in de camper om onze 2.5 uur durende reis te beginnen naar Mammoth Lakes. Op bijna het hoogste punt gestopt en een lekkere pizza in onze camper gegeten. Het blijft bijzonder om van onze auto in ons huisje te lopen.
Na ruim een uur kwamen we aan in Mammoth Lakes. Bah, wat was het hier koud, vooral door een hele koude wind. Eerst even getankt en daarna boodschappen gedaan. Toen op zoek naar de camping. Hoe verder we reden hoe mistiger en kouder het werd. Ook hier lag soms wat sneeuw!
De eerste camping was gesloten. Sjit, en nu? Toen maar terug gereden naar een souvenirwinkeltje, die ons door verwees naar een campinghost die verderop geparkeerd stond. De camping achter hun was gesloten, maar zou misschien met een half uurtje open gaan. Dit was afhankelijk van de waterconditie, in verband met de houthakkers die net weg waren (?). Maar ze waren nog niet gebeld, dus die kans was klein. Net toen we weg wilden rijden kwam ze zwaaiend uit hun camper; ze gingen toch open. En zo werden we de eerste bezoekers van dit seizoen voor deze camping. 
Het was erg mistig (en koud!) op de camping. Maar we hadden al gezien dat het hier in de omgeving niet beter was. Na ongeveer 30 minuten trok de mist ineens op en hadden we zicht op het meer wat voor de camper lag. Helaas was het nog steeds niet echt warm.
Johan besloot om toch te gaan vliegen met zijn drone. Na 15 minuten kwam hij helemaal verkleumd en rillend binnen. Fijn dat er ook een kachel in de camper zit.
’s Nachts zijn we diverse keren wakker geworden door de kou. Ondanks dat we hier twee dagen zpuden blijven besloten we toch de volgende dag door te rijden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!