Dag 4 en 5: Kingman naar de Grand Canyon

Door Davey & Julian - 11-06-2018 05:39

Hoi allemaal,

Iets later dan gepland is hier dan toch het reisverslag. 

Gisterenochtend ben ik naar het Route 66 museum geweest. Daar stond ook een kleine collectie van elektrische voertuigen. Na dit bezoek ben ik even langs de Walmart geweest voor wat eten en drinken. Vervolgens over de Route 66 naar Williams gereden, wat is het toch een prachtige weg. Het landschap veranderde van een woestijn naar grasland en vervolgens naar bebossing. Onderweg diverse kleine dorpen tegengekomen, zoals Radiator Springs en Seligman. Via Williams ben ik naar de Grand Canyon gereden. 

Bij Tusayan (dorp voor de Grand Canyon) kon ik meteen inchecken en de auto leegruimen. Na wat gedronken te hebben ben ik weer op pad gegaan naar de Grand Canyon. Na wat informatie te hebben gehaald bij het visitor center ben ik naar Mather Point gelopen. Wat een prachtig verschijnsel is de Grand Canyon! Na kort rondgelopen te hebben ben ik terug gegaan naar het hotel om wat te eten. Na het eten ben ik terug gegaan naar de Grand Canyon voor de zonsondergang bij Hopi Point. Na de zonsondergang ben ik weer terug gegaan naar Mather Point om voor het eerst in m’n leven astrofotografie te gaan proberen. Het idee was leuk, maar het focussen moet nog wat geoefend worden. 

Eenmaal terug in het hotel wil ik de accu’s opladen van m’n camera, echter is nergens de lader te bekennen. Dat klopt, want die ligt nog thuis... Hopelijk hebben ze hem bij de Walmart in Page, anders moet ik wachten tot Las Vegas. 

Na een relatief korte nacht word ik om 5:20 gewekt door de wekker, vandaag staat, misschien wel, het spannendste van deze reis te gebeuren. Ik ga een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon! Om iets over zessen rij ik het dorp in op zoek naar een ontbijt, deze heb ik al snel bij de supermarkt gehaald en ik ga terug naar het hotel. Na het ontbijt vertrek ik naar het vliegveld, echter duurt dit wat langer doordat er herten over de weg lopen. 

Eenmaal op het vliegveld krijg ik een korte instructie en een zwemvest mee. Ik heb de mazzel dat ik voorin de helikopter mag zitten en zo veel meer kan zien dan dat je achterin zit. Om iets voor 8 uur stijgen we op. Na een vlucht van 5 min over het Kanaib National Forest kunnen we de North Rim van de Grand Canyon al zien. De grond loopt langzaam omhoog en ineens vliegen we zo de Grand Canyon in. Na een vlucht van 50 min landen we weer. Dit is nu toch wel het mooiste en gaafste wat ik in m’n leven heb gezien en heb gedaan. 

Na deze ervaring ga ik terug naar de hotelkamer waar ik even FaceTime met m’n ouders, zus en opa. Hierna vertrek ik naar de Grand Canyon en ga ik met de shuttle bus helemaal naar Hermit’s Point waarna ik terug loop tot aan Mohave Point (zo’n 8 km). Hierna stap ik weer in de shuttlebus naar de lodges, hier loop ik nog wat rond en geniet ik van het uitzicht voordat ik terug loop naar de auto. 

Op de hotelkamer wil ik de samenvatting van de F1 race van Canada zien, maar dat mag helaas niet van Youtube.

Voor het avondeten ga ik eten bij We Cook Pizza and Pasta. Hier heb ik, jammer genoeg, de slechtste pizza van m’n leven op. Er zat totaal geen smaak aan, behalve peper en knoflook, de bodem was steenhard, droog en dik. 

Na het slechte eten ga ik weer naar de Grand Canyon voor zonsondergang bij Yavapai Point, dit is en blijft een fantastisch spektakel wat ik zeer zeker zal gaan missen hier. 

Na zonsondergang ben ik terug gereden naar het hotel en daar zit ik nu dit verslag te typen.

 

Reacties

c.bogaard 11-06-2018 07:51 {{button-51876}}

Voor mij een lichte verstoring toen ik gisteren (10-06) geen verslag van je ontving.
Maar fijn dat je het heb hersteld.
Gaat zo door met het geven van je bevindingen voor mij een belevenis !
opa.

Ma 11-06-2018 08:48 {{button-51884}}

Mooi verslag weer. En wat een gave foto’s.
Lijkt mij echt waanzinnig om dit in het echt te zien.

Sascha 11-06-2018 09:34 {{button-51887}}

Dacht ook al huh ik heb een verslag gemist.
Maarrrr gelukkig zijn we weer bij.
Jarloers hoor op jouw digitale camera .Wij moesten toen de tijd maar hopen dat van het rolletje wat we vol schoten er 3 leuke/goeie tussen zaten. Zonsopgang was het bewolkt..grrr.
Gaaf he de helikoptervlucht...en wat een geluk dat je voorin mocht !!!

Pa 11-06-2018 17:30 {{button-51927}}

Zoals wij gisteren al van je vernamen was de helicoptervlucht een absoluut hoogtepunt.
Eh ja dit was het letterlijk en figuurlijk zo😀
Wij jaloers nee natuurlijk niet. Vandaag naar Page, hopelijk kan je daar een oplader scoren, want wij willen wel genoeg foto’s te bekijken hebben als je terug bent. En dit grapje kan jou kennende al gauw een foto of 1000 schelen.
We kijken uit naar je volgende verslag.
Groetjes en genieten!

Opa Hotting. 11-06-2018 17:31 {{button-51928}}

Weer een mool bericht. Ik geloof best dat je in de eerste dagen al heel wat beleefd hebt. ik wacht weer op het volgende bericht.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan