Victoria

Door Hans en Marian - 23-05-2018 06:52

Victoria

Maandagochtend hebben we in Vancouver een stadswandeling gemaakt. Het was omstreeks 7.30 uur nog lekker rustig op straat vanwege Victoria Day. Dat is een officiële vrije dag voor de Canadezen, vergelijkbaar met onze Koningsdag. De Canadezen beschouwen het meer als een lang weekend en we hebben dan ook geen festiviteiten waargenomen. Iedereen leek dus van deze extra vrije dag te genieten door vooral uit te slapen en voor zichzelf iets te ondernemen. 

We zouden om 11.00 uur opgehaald worden vanaf het hotel door een taxi om naar Canadream te gaan voor het ophalen van de camper. De taxi stand echter al om 10.35 uur voor de deur en dit was een meevaller. Aardige, van oorsprong uit India afkomstige chauffeur. Spraakzaam en vrolijk, dus dat werd een leuke rit. 

Hij reed als een gek en haalde het verkeer links en rechts in, vol op de remmen en dan weer vol gas om als eerste weg te zijn. Hij hield zich ook nergens aan de maximale snelheid want hij wist waar de ‘cops’ staan  Ik zei nog dat hij reed als Max Verstappen. Had hij nog nooit van gehoord maar hij moest er, na de uitleg wie Max is, wel om lachen. Het onderwerp ‘werken’ was voor hem heel belangrijk. Zijn moto was: wie wil en kan werken ...kan altijd aan de slag en geld verdienen.

Aangekomen bij Canadream werden we snel en vlot geholpen bij het inchecken en de instructie van de camper. Heinz, een oudere (zo’n 70 jaar) man, was enorm vriendelijk en waardeerde onze kritische inspectie van de camper. Heinz sprak een heel, heel, heel klein beetje met een Duitse tongval. Dus toen ik hem vroeg of hij oorspronkelijk uit Duitsland of Oostenrijk afkomstig was keek hij mij aan met een blik van: “hoezo?” Ik begreep dat hij niet wilde weten dat het nog Een beetje hoorbaar was en wees naar zijn naambordje: “Heinz, Duitse naam toch!?” 

Doordat het in tijd allemaal meezat hadden we de boot naar Vancouver Island van 14.00 uur, eerder dan verwacht.  Na 2 uur (1 1/2  uur varen en 1/2 uur rijden) waren we dan ook op onze 1e camping van de vakantie in de plaats Victoria. We hebben de koffers uitgepakt en de camper ingericht. Voor 2 personen meer dan voldoende ruimte met een heerlijk 2 persoons bed en voor de rest van alle gemakken voorzien. 

Vandaag, dinsdag 23 mei, de stad Victoria bezocht. Vanuit de camping zo’n 10 min wandelen naar de bushalte en na 20 min met de bus stonden we downtown Victoria. Leuke stad, echter overtrof het onze verwachtingen niet. Geen bijzondere stad met weinig mooie of bijzondere gebouwen. Wel een mooie haven dat tevens vliegveld is voor watervliegtuigen. In het Koninklijk museum van British Columbia is er terecht veel aandacht voor de oorspronkelijke bewoners en het leed dat hen is aangedaan. Van de gevolgen is men zich nu bewust. Echter de mooie, oorspronkelijke cultuur van de Indianen is verdwenen en onherstelbaar. 

Na een volle, inspannende dag terug op de camping hebben we heerlijk ontspannen en buiten in de zon gegeten. Tot op heden is het mooi, volop zon en zo’n 23 graden. We klagen niet en alles gaat goed. Morgen op naar Tofino. 

Groeten, Hans en Marian

 

Reacties

Petra 23-05-2018 07:08 {{button-51251}}

Fijn dat alles goed verloopt ! Heel veel plezier en ik geniet van jullie reisverslag 👍🏻

annekesebel 23-05-2018 07:22 {{button-51252}}

Nou de vakantie met de camper is begonnen heel veel plezier..

Ron en Betsy 23-05-2018 10:07 {{button-51258}}

Het avontuur kan weer beginnen met onuitwisbare herinneringen op te bouwen. Geniet van deze vakantie.

Debbie De De Geus 23-05-2018 12:03 {{button-51260}}

Nou das een lkkre temperatuur, niet te warm, niet te koud. Het touren kan beginnen.

Grtjs debbie

joop en thea 23-05-2018 12:21 {{button-51262}}

Tjeetje wat hebben jullie in een korte tijd al veel ondernomen en wat er nog komen gaat voor ons leuk om te lezen ga zo door groetjes alles goed hoor xx

Sylvia en Ronald 23-05-2018 12:46 {{button-51264}}

Hoi Marian en Hans,
Heerlijk dat alles tot nu toe goed is verlopen.
Inmiddels zijn jullie al begonnen aan de tour, geniet ervan met veel mooi weer.
Het is iedere keer weer een verassing wat jullie schrijven en beleven.
Groetjes van ons

Nel.Kriek 23-05-2018 12:50 {{button-51265}}

Zo dat ging allemaal lekker vlug met de boot overvaren best leuk toch
Lekker een vast bed in de camper heerlijk anders moet je elke dag je bed opmaken daar wordt je niet vrolijk van
Heerlijk weer wat willenjullie nog meer lekker genieten misschien kom je nog beren op de weg tegen of kleintjes in de boom zo schatting maa r goed uit kijken

theo en loes 23-05-2018 15:17 {{button-51270}}

Wat hebben jullie al veel ondernomen, fietsen, lopen enz. Het is heel leuk om alles weer te lezen.
en de fotos te bekijken hebben jullie nog naar mijn vriendin gebeld? maar zo te lezen niet maar dat is wel te begrijpen als je pas start aan zo n reis. Nu wij zijn ook weer terug uit Madrid we hebben het heel leuk gehad met Lucien en Monique en veel gezien o.a. ook het museum del Prado en vergeet niet de tapa s en het het bier. We moeten nog bijkomen van het lopen enz.
Nu Marian en Hans wij blijven jullie reis volgen genieten hoor en veel plezier. liefs van ons

Ies en An 24-05-2018 22:18 {{button-51284}}

Onwijs leuke camper joh t is echt n compleet huis en leuke foto's veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan