Dutch Lake, Clearwater

Door Hans en Marian - 29-05-2018 18:06

Dutch Lake

Vanuit de prachtige locatie Bonanza Campground aan het Horse Lake vertrokken we pas om 10 uur op maandagochtend. Voor vertrek de eigenaresse nog bedankt voor dit heerlijke verblijf en de mooie camping.

Het was op papier slechts 2 uur rijden naar Dutch Lake in Clearwater. We hebben er echter veel langer over gedaan want onderweg zijn we regelmatig gestopt om te genieten van de natuur. Ook de voorraad voeding aangevuld bij een supermarkt in Clearwater want dat wordt anders de komende dagen een uitdaging. We gaan namelijk een nog dunbevolkter gebied in en daar zijn sowieso geen supermarkten of General stores. 

Clearwater is niet zo’n bijzonder plaats voor een bezoek. Het heeft meer een regionale functie voor winkels (eten), benzine en veel fastfood restaurants. Bij de receptie van de camping nog navraag gedaan of er nog iets van het oude stadje te bezoeken is. Blijkt niet het geval te zijn want dat heeft met jaren geleden afgebroken. 

Wells Gray Provincial Park bezocht. De moeite waard om 35 km het park in te rijden en dan weer 35 km terug. Mooi park waar we in de camper hebben geluncht. Veel muggen buiten dus het was beter om binnen in de camper te blijven. Helaas geen wilde dieren gezien. Wel mooie natuur.

Terug op de camping bij Dutch Lake heerlijk ontspannen bij de camper en aan het meer. Schildpadden in het meer gezien en korte wandelingen gemaakt in de nabije omgeving. Het was heerlijk weer met zo’n 23 graden en volop zon. In de avond sloeg het weer om en begon het te betrekken en te waaien. Zou het dan toch gaan regenen? Niet dus. Het blijft kurkdroog hier. Niet goed want het risico op bosbranden blijft hoog, wel goed voor ons want het is heerlijk vertoeven zo buiten bij ons kampvuurtje. Het vuur houden we klein en veilig. Op deze camping is het nog toegestaan maar we rijden ook door gebieden waar aangegeven staat dat open vuur verboden is. 

Dinsdag rijden we verder naar Mount Robson. De hoogste berg van Canada. 

Groeten Hans en Marian.

Reacties

Peet en Maggi 30-05-2018 08:51 {{button-51405}}

Ook weer een geweldig verslag Hans en Marian.....het lezen blijft iedere ochtend een feestje....

Martina 02-06-2018 22:44 {{button-51508}}

Wat leuk allemaal om te lezen.
Maar nog beter om te zijn!!!
Geniet ervan.
Groetjes Martina
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan