Yosemite en Kings Canyon (sequoia's)

Door Wil - 19-05-2018 04:26

Vrijdag 11 mei vertrokken uit San Francisco; op weg naar Yosemite. Dwars door de stad, tussen hoge gebouwen door  in de ochtendspits Gelukkig heel goed navigatiesysteem in de auto (met vriendelijke vrouwenstem smiley.  Over Bay bridge (hele lange brug: die Amerikanen kunnen er ook wat van ) verlaten wij San Francisco. Het landschap verandert langzaam en wij rijden lekker door tot het landschap bergachtig wordt. Wij rijden kronkelend omhoog langs de Merced rivier de bergen in. Bij ingang van Yosemite park (kilometers voordat je bij het park komt) kopen wij een Annual toegangspas (80 dollar). (Geeft toegang tot alle Nationale Parken van Amerika en stukken goedkoper dan losse toegangskaarten). Veel kilometers verder rijden wij langs Mariposa (dorpje) en stuiven zo voorbij ons onderkomen Cedar Lodge. (Even omdraaien dus) Maar wij zijn nog te vroeg voor inchecken dus rijden wij door naar het park. Natuur is fantastisch. Rechts een waterval, links El Capitan (een grote rots), te veel om te zien. Geen gelegenheid om foto's te nemen omdat het bij ieder 'vista point' vol staat met auto's. (morgen maar).  Vinden een parkeerplaatsje en gaan eerst naar Visitors Centre voor een kopje (alhoewel: small noemen wij in Nederland 'groot' . Lopen/hiken naar Bridalveil Fall (= goed te doen). Wel veel spattend water, dus oppassen met fototoestel en mobiel. Weer terug naar Visitors Centre en lopen door naar Lower Yosemite Fall trail. (Je kan dan de Upper Yosemite Fall ook goed zien). Terug naar parkeerplaats waar wij even moesten zoeken waar de auto stond cheeky.  Terug naar Cedar Lodge om in te checken. Mooie en schone kamer. In bar/grill wat gegeten. Kozen alletwee een voorgerecht en hoofdgerecht. Doen we nooit meer. Voorgerecht is veel te veel. Een voorgerecht met zijn tweeen is voldoende. (was wel erg lekker: gefrituurde onion rings en chips met salsa).

De volgende dag weer het park in. Banaan in de auto en een crunchy reep. Onderweg veel foto's gemaakt van de bergen en de falls. Bij Visitors Centre een broodje (samen wink) en koffie als ontbijt. Daarna met de shuttle bus naar de stop voor Vernal Fall. Volgens de info niet de zwaarste trail, maar het was stevig klimmen in de warmte. Op de brug met prachtig uitzicht op Vernal Fall foto's gemaakt en nog een flink stuk omhoog via de Mist Trail. De moeite waard; maar neem genoeg rustmomenten omhoog en neem genoeg water mee. Weer naar beneden (wat makkelijker lijkt, maar je voelt het goed aan de spieren die je in Nederland niet gebruikt!).  De shuttle gepakt naar de volgende halte: Mirror Lake. Een easy trail volgens de info.... maar dan moet je niet door het bos lopen (wat mooier is, dat wel) zoals wij deden. Zaten weer leuke klauterpartijtjes tussen.  Natuurlijk stapel foto's gemaakt. Mirror Lake: je ziet de bergen weerspiegelt in het water.  Terug naar Visitors Centre voor een sapje. Konden de auto dit keer vlot vinden en terug naar Cedar Lodge. Even uitpuffen op onze kamer en daarna wat gegeten in de bar/grill.  Morgen op weg naar Kings Canyon.

Uitchecken gaat supermakkelijk. Alles is pre-paid, dus kaartje inleveren en 'have a nice day' . 

Route door de bergen: kronkelende wegen door de bergen en wij zien de eerste sequoia's verschijnen. In het park aangekomen (kunnen snel doorrijden: even de Annual pas laten zien ) rijden wij eerst naar de grote General Grant sequoia. Onvoorstelbaar hoe groot de sequioa's zijn. Zijn niet te fotograferen vlakbij. Daarna weer een klein eindje teruggereden om op de goede weg te komen naar ons volgende onderkomen: Wuksachi Lodge. Ziet er erg mooi uit. Checken in en reserveren gelijk een tafel in het restaurant (wat wel nodig is omdat dit het enige restaurant in de nabije omgeving is). Rijden naar gebouw: sequoia lodge voor onze kamer. Koffers twee trappen buiten omhoog gesleept (parkeerplaats ligt lager dan de lodge en in de lodge nog een verdieping omhoog....puf). 

Daarna doorgereden naar de grootste sequioa: General Sherman. Weer een hike trail. Deze keer eerst naar beneden over een geplaveide weg wandelend tussen gigantische bomen. Was wel fris: omgerekend 9 graden Celsius. (de formule van omrekenen van Fahrenheit ken ik inmiddels uit mijn hoofd. (graden Fahrenheit - 32 x 0.555).  Terug ging wat moeizamer surprise.  Daarna terug naar Wuksachi Village. Even opfrissen op onze kamer. 

Om kwart over zes naar het restaurant gegaan waar we nog een kwartiertje moesten wachten voor we naar onze tafel begeleid werden. (Wait to be seated). Omdat het moederdag was, kregen alle dames een roos. Heerlijk gegeten en voor de gelegenheid een fles wijn erbij besteld.kiss.  Was weer een goed bestede dag waar we heel veel moois gezien hebben. 

Reacties

Marieke 19-05-2018 10:50 {{button-51196}}

Klinkt fantastisch Hans en Wil! Mooie hé die parken, we zijn benieuwd naar de foto's! Herkenbaar die grote porties, het vreemde is dat je er aan went en thuis straks alles klein vindt. Nu denk je van niet, maar wacht maar af!
Groetjes uit de Binckhorst!

Barbara 20-05-2018 09:36 {{button-51200}}

Zoals ik lees een fantastische reis. Ben benieuwd naar de foto’s.

Marco 26-05-2018 00:22 {{button-51302}}

Leuk weetje, toevallig pas ergens gelezen: de hoogste Seqouia ( niet noodzakelijkerwijs de oudste) is 112 m. hoog. De locatie ervan wordt geheim gehouden.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan