Death Valley en (2 nachten) Las Vegas

Door Wil - 21-05-2018 04:47

Zijn op tijd vertrokken want vandaag moeten wij de grootste afstand overbruggen naar Death Valley (561 km ca. 6 uur rijden). Uitchecken is een eitje (een 'eggie'  cheeky).Via kronkelende wegen door het Giant Forest dde bergen af. Nog oponthoud van ruim een half uur omdat er Roadwork bezig was en maar een baan beschikbaar was. Was een smalle baan ook nog. We moesten achter een 'follow me' kar heel rustig een paar kilometer naar beneden. Daarna kronkelden we weer vrolijk verder de berg af en onderweg een hert als 'tegenligger' geziensurprise.  Uit de bergen gaf het navigatiesysteem aan dat wij bij Porterville moesten afbuigen. Helaas was deze weg afgesloten en moesten wij ruim 100 mile omrijden via Bakersfield. Het werd behoorlijk warm en het landschap veranderde: droger, dorrer, kaler en nog warmer.  Weer een lang eind omhoog de bergen in en daarna weer naar beneden de Valley in. Op een heel laag punt was het 91 graden Fahrenheit (= 92-32x0,555 = 32 graden Celsius). Wat op zich niet zo warm klinkt, maar het is wel hele droge warmte. Eindeloos rijden door dit landschap en erg warm als je uitstapt om foto's te maken. Overal signs van: voldoende water drinken.  Het waait behoorlijk ook! (niet verwacht). Ergens tussen 17.00/17.30 uur arriveren wij in Stove Pipe Wells. Bloody hot en zand waait in het rond. Inchecken gaat weer erg makkelijk. Auto voor de deur van de motelkamer (net als je in Amerikaanse films ziet). Slepen de koffers naar binnen en wandelen naar de Saloon om wat te eten. Het is binnen koud vergeleken met buiten. Tonic en een burger en naar onze motelkamer en slapen. Het was een lange dag. 

De volgende dag bij de General Store (t.o. ons motel) een broodje gekocht en naar de dichtbij gelegen Dunes gereden (foto's gemaakt). Daarna naar Furnace Creek (de namen van de plaatsen zeggen genoeg!). Daar trail rond Borax mining (Borax is een soort wit spul waar waspoeder van gemaakt wordt). Bij de Golden Canyon gestopt en daar doorheen gelopen: zou een easy trail zijn....maar met die warmte viel het niet echt mee. En tussendoor evengoed nog klauterpartijen. Zweten - warm - klimmen - puffen. Bijna niet te doen. Wel heel mooi. Dan door naar het laagste en heetste punt ter wereld: Badwater met zijn Salt Flakes. HOT.   En dan: op naar Las Vegas.

Was relatief korte rit, (maar) 251 km.  We merkten dat wij bij een stad aankwamen; het werd steeds drukker en steeds bredere wegen. Ons hotel (Flamingo hotel midden op de Strip) was snel gevonden. Auto in parkeergarage gezet (= 12 dollar/dag) Maar: let op . overal komt nog tax bij.  Letterlijk bij alles wat je koopt, broodjes, drinken etc.

Onze weg gezocht naar de lobby van het hotel. Alles is hier megagroot, dus ook de lobby ruimte.  Casino's, winkels, restaurants . Alles in meervoud en GIGA groot. Wij zitten op de 14e verdieping (wat eigenlijk de 13e is, maar in Amerika hebben ze geen verdieping nummer 13 cheeky  Wifi is er wel, maar daar rekenen ze 15 dollar per dag voor. En zuinige Hollanders als wij zijn, doen wij dat niet. Wij zijn de hele dag op pad, kom nou! Spullen neergezet en erop uit! Besloten om vandaag eerst het stuk aan de rechterkant (vanaf het hotel bekeken) te 'doen'. Hotels in en uit en allemaal GIGA groot. Het is onvoorstelbaar. Dit moet je echt gezien hebben anders geloof je het nooit! Hotel the Venetian is over de top: gondels met gondeliers varen buiten en binnen in het hotel. Complete winkelstraten zijn nagebouwd met een soort 'spanplafond' . in hemelsblauwe lucht met hier en daar een wolkje. Helemaal doorgelopen naar hotel Circus Circus (wat ons oorspronkelijke hotel zou zijn: wij hebben ander hotel uitgezocht). Omgeving ziet er hier wat shabby uit. Groot bouwproject naast Circus Circus (weer nieuw hotel, denken wij). Na het hotel doorgelopen te hebben, zijn wij blij dat wij ander hotel gekozen hebben. Hele eind teruggelopen. Bij Mexicaans restaurant wat gegeten en daar hadden ze zowaar Free Wifi zodat wij de eerste berichten de wereld in konden sturen. Na het eten nog een paar hotels 'gedaan' en doorgelopen naar Bellagio (van de film Ocean's Eleven) voor de fonteinshow (onder andere). Bellagio kunnen wij overigens zien vanuit onze hotelkamer. Deze keer laat naar bed > 23.00 uur. Oh, en ook 's avonds blijft het warm in Las Vegas dus wij blijven water drinken (en kopen). De volgende dag relaxt gestart met (samen) een broodje en koffie. Daarna aan de wandel, dit keer linksaf, hotel in en uit. Het is kilometers lopen de strip en met de hotels erbij zeker het dubbele! Helemaal naar laatste grote hotel op de Strip gelopen, Mandalay Bay. Daar onze voeten wat rust gegund en wat gegeten. (Free Wifi waar zij zaten!). Op de terugweg weer hotels in en uit (nu de overkant van de Strip ) en bij een winkel Adidas sokken gekocht voor Hans die in Nederland niet meer te krijgen zijn. Ik heb een paar nieuwe Skechers gekocht. (oude zijn ruim 4 jaar...die gooi ik hier maar weg). Vanaf San Francisco loop ik met blaren op mijn tenen. Heb nooit blaren maar nu grossier ik erin. Alle tenen hebben inmiddels een (blaren)pleister. (Voor diegenen die soortgelijke toer willen maken: stop paar doosjes blarenpleisters in de bagage!). Op hotelkamer even uitgepufd en over zessen naar Ceasar's Palace, schuin t.o. ons hotel. Ceasar's bestaat uit 3 gebouwen!! en een concertzaal (Colloseum) waar vanavond Elton John optreedt. Onze weg terug moeten zoeken (en vragen) naar de Strip op zoek naar een Italiaans restaurant op de Linq (=wandelgebied met restaurants -veel- en winkels etc.). Naar hotel terug, paar dollar vergokt en slapen.

Reacties

Marco 23-05-2018 07:53 {{button-51254}}

Grappig van die 3e verdieping! "Aberglaube"?

Marco 26-05-2018 00:18 {{button-51301}}

Ik bedoelde natuurlijk de 13e 😜

Marieke 29-05-2018 09:03 {{button-51365}}

Wat een belevenis Las Vegas. Echt amerikaans, al die shows en veel te veel van alles. Elton John ook nog gezien? Daar hadden jullie vast geen puf meer voor ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan