Arches en Monument Valley

Door Wil - 24-05-2018 03:51

Arches

We verlieten Capitol Reef na een wat onrustig nachtje. We hadden een kamer onder en boven ons hoofd werd er behoorlijk heen en weer gelopen, pretty noisy. Gemaild naar Big Horn Lodge in Moab (Arches) met het verzoek of wij daar een 'upper room' kunnen krijgen. We kregen vrij snel bericht terug dat het geregeld was. Top!  We reden weg door Capitol Reef langs alle punten die wij gisteren bekeken hadden. In het eerste plaatsje dat wij tegenkwamen, Hanksville, was een klein restaurantje (bar/saloon?) open waar we gingen ontbijten. Heerlijk ontbeten met roerei, bacon, corn bread, homemade honeybutter en rösti. Overal hingen foto's van cowboy's maar vooral van John Wayne ('The Duke').  Een levensgrote papieren John Wayne stond in het voorcafé en natuurlijk gingen wij even op de foto met deze beroemde cowboy.  Erg leuk!  Wij trokken weer verder door een totaal ander landschap als hiervoor. Leek wel of we op de maan reden. Grote grijze olifanten-rotsen. In de verste verte geen huis te bekennen en dat mijlenlang. Er kwamen donkere luchten toen we Moab  aan de noordkant binnen reden over de beroemde Colorada rivier. Aan de zuidkant van het stadje was de Big Horn Lodge. We konden gelijk inchecken en zoals gevraagd een 'upper room' . Dat betekende natuurlijk wel de koffers omhoog zeulen. Hans maakte nog even een foto van de kamer: stijl Little House on the Prairie en stuurde die naar Kim. Tja, dat is natuurlijk een generatie'kloofje'  cheeky.....dat was uit mijn/onze tijd. We besloten om toch naar Arches te rijden. Bij de ingang van het Nationaal Park werd voor de eerste keer, naast de Annual Pas, ook de foto ID (rijbewijs) gevraagd!  Eerst wat (donkere lucht) foto's gemaakt bij het Viewpoint en daarna door naar de Balanced Rock. Wat 'creatieve' perspectief foto's gemaakt (Hans dus, wat ik sta op de foto wink) en door naar Turret Arch en North en South Window. We wilden net op weg toen wij het hoorden onweren. Het begon hard te waaien dus besloten wij om een kwartiertje in de auto te gaan zitten tot de ergste windvlagen weg waren. Op een gegeven moment maar doorgereden naar de Double Arch die een klein stukje verder lag. Daar naar toe gewandeld en de nodige foto's geschoten. Het werd weer zonnig, dus een lus terug om toch naar Turret Arch en N and S Window te lopen (klimmen). Daar foto's gemaakt en terug naar de auto. Daar zagen wij zowaar bloeiende cactussen; prachtig! Daarna terug naar Balanced Rock om nog wat zonnige foto's daarvan te maken (onderweg nog een rots genaamd Pot Hole Rock gezien). Op weg naar de uitgang kregen wij goed zich op de besneeuwde La Sal Mountains wat natuurlijk gefotografeerd moest worden. 's Avonds lekker wat gegeten bij Pizza Hut en gekeken hoe de Laundromat werkt. (morgen een wasje doen). Morgen weer naar Arches en dan rijden wij gelijk door naar het verste punt en beginnen daar.

maandag 21 mei:

Op tijd wakker door straatgeluiden maar rustig aan gedaan. Op weg naar Arches waar wij rond half negen voor de ingang in de (natuurlijk verkeerde baan) aanschoven. Zoals gepland rijden wij eerst naar Devil's Garden en vinden nog net een parkeerplekje. Wandelschoenen hadden wij al aan en op weg naar: 1. Tunnen Arch .   2.Pine Tree Arch en besluiten om toch ook naar 3. Landscape Arch te wandelen. Gelukkig genoeg water meegenomen wat van dat omhoog lopen (? = klimmen) krijg je onder het stralende zonnetje behoorlijk warm. Natuurlijk weer heel veel foto's gemaakt. Het blijft verbazingwekkend hoeveel mooie rotspartijen je steeds weer ziet. Bezweet stappen we weer in de auto en rijden weg. Onderweg een foto van Skyline Arch (ook mooi) en door naar Fiercy Furnace (daar is weinig te zien en weinig parkeerplaats en je mag daar alleen maar lopen onder (vooraf afgesproken) begeleiding van een gids omdat je anders verdwaalt. Daarvandaan de weg ingeslagen naar Delicate Arch. Van afstand maar een foto gemaakt. Qua loopafstand is het wel te doen, maar het 60 meter stijgen doet je de das om. Dit slaan wij maar over. Bij Toren van Babel - Courthous Towers - Sheep Rock - Three Gossips nog foto's gemaakt en teruggereden naar Moab. Bij een foodtruck (midden in Moab) lekkere quesadilla's gegeten gevolgd door een vers gebrand kopje koffie aan de overkant van de straat. De middag verder rustig aan. Ons wasje gedaan in de Laundromat. Ook weer een ervaring. laugh.

 

Monument Valley

Toen wij opstonden was het behoorlijk bewolkt in Moab. Eerst een kopje koffie en weer op weg. Dit keer rijden wij door een prairielandschap uit een cowboyfilm op weg naar Monument Valley. We passeren de plaatsjes Monticello en Blanding die er naar ons zin niet gezellig uit zien om te ontbijten. In Bluff vinden we een leuk restaurant: Twin Rocks. We stappen binnen en de gerant vraagt of wij komen ontbijten. Ja dus!  Dan hebben jullie nog 8 minuten om te bestellen (mensen van de klok!!!) Hans koos snel een burrito met scrambled eggs en ik ging voor de Navajo blue corn pancakes die echt blauw waren toen ze verschenen!!!  En heel lekker smaakten. Het was ondertussen weer lekker zonnig geworden. Verder rijdend zagen wij in de verte de contouren van Monument Valley steeds dichterbij komen. Van ieder stukje dichterbij maakten wij zowat een foto. Uiteindelijk kwamen wij bij het beroemde beeld van M.V. - de lange rij rotsen met een soort stalagmiet er naast. Eerst ingecheckt bij Goulding's Lodge en daarna naar het Visitor's Centre gereden. Wij zitten in Navajo gebied en hier geldt de Annual Pass niet. Wij betalen 20 dollar (wat o.a. ten goede komt aan de ontwikkeling van dit gebied) en rijden naar de parkeerplaats. Daar de beroemde drie Buttes op de foto gezet (en een paar met ons er ook opwink): de West (Left) Mitten, East (Right) Mitten en Merrick Butte. Je kunt met de auto om de West Mitten Butte rijden, maar dat is een onverharde weg en dit valt - vaak - niet onder de voorwaarden van autoverhuurbedrijven , dus daar zien wij maar vanaf. Kiezen ook niet voor de Jeeptour:  Ruim 150 dollar voor 1,5 uur hobbelen in de hete zon. Toch maar niet.  Wij rijden terug en stappen binnen in de goed voorziene Goulding's Market voor water en bananen.  In de Lodge wat gegeten (ach, het ging!) en daarna op ons balkon genoten van een prachtig uitzich over Monument Valley.

Reacties

Marieke 29-05-2018 09:16 {{button-51367}}

Ha ha wakker worden van straatgeluiden, dat zijn jullie in de Binckhorst niet gewend ;-)
Mooie foto's in het album, we zijn benieuwd naar de John Wayne foto!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan