Bromley Rock

Door E&J - 29-05-2018 20:39

Zondag:  Na lekker ontbijtje uitgecheckt op "Coquihalla Campground" en de tourist info bezocht.


Dan naar de "Othello Tunnels", 10 min buiten het stadje. Dit blijkt een populaire bestemming op een mooie zondag. Het parkeerterrein is vol maar we kunnen een eindje verderop parkeren langs de weg.


Een mooie wandeling over een voormalig trein tracé, door een aantal tunnels en over bruggen over een snelstromende rivier die zich om de doorboorde rotsen slingerd.


Na de wandeling over route 3 naar "Manning provincial park". We maken een tussenstop bij "Hope Slide", waar in 1965 een laag van een 1800m hoge berg is afgeschoven en het dal met 60m heeft opgehoogd. Het landschap is hier nog steeds kaal.


We rijden verder naar "Manning Provincial park", zo'n 60km verder, maar bij het passeren van de "East gate" ontdekken we dat we het informatiecentrum en de camping voorbij gereden moeten zijn. Nou ja, we hadden niets gereserveerd, we rijden verder en zien nog wel.
Bij Princeton besluiten we door te rijden richting Keremeos en halverwege te overnachten in "Bromley Rock Provincial Park", zo'n 30km verder.


Mooie ruime plekken vlakbij de rivier, maar ook vlak naast de weg. Nou ja, dat heb je hier in Canada, altijd vlak bij een weg of bij een spoorweg.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan