Banff

Door E&J - 07-06-2018 06:19

Donderdag: we zijn met de "Golden Eagle Express Gondola" naar de 3433m hoge "Dogtooth mountain" gegaan. Het was mooi weer met goed uitzicht. Boven waren de verschillende trails nog niet sneeuwvrij, alleen de route 10 km naar beneden was open. Dat was niet ons plan, dus we hebben hier een stukje van gewandeld en weer terug. Op de top staat een restaurant met rondom prachtig uitzicht.

Golden ligt tussen een aantal bergketens in, de Rocky Mountains, de Purcell Mountains en de Selkirk Mountains. Je hebt dus een prachtig uitzicht op de verschillende berg ketens.

Van hieruit verder over weg 1, over de "Kicking Horse Pas", door Yoho National park. Hier hebben we "Emerald Lake" bewonderd en een stroomversnelling door een "Natural Bridge" bekeken. Deze was wat kleiner dan we ons hadden voorgesteld, wel mooi.

Dan door naar onze gereserveerde camping "Tunnel Mountain Village 1". Reserveren was niet nodig geweest, plek zat.

 

Vrijdag: Het was een erg koude nacht, s 'ochtends de kachel aan. Door ons raam zien we een Elk. Johan erop af. Mooie foto's en filmpjes kunnen maken van een Elk met kalf en van een Elk die lekker lag te herkauwen. Ik had deze eerst niet gezien en stond er op minder dan 10m vanaf, maar hij bleef rustig liggen.

Met de Shuttle bus naar het centrum van Banff. Bij de Starbucks foto's geupload en verslag bijgewerkt en een sociale contacten onderhouden met WhatsApp en bellen.

Wat een drukte hier, veel souvenir en kleding winkels. Op zoek naar een shirt met lange mouwen om het s 'nachts minder koud te hebben.

Het "Banff Park Museum" bezocht, klein museum met veel opgezette dieren. Interessant!

Daarna verder gewandeld de brug over de Bow River over naar het "Buffalo Nations Museum", veel attributen van indianen en het verhaal dat de blanken bijna alle Buffalo's gedood hebben, alleen voor de huiden.

Heerlijk gegeten bij "Melissa's Steak House" en met de shuttle terug naar de camping.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan