Jasper

Door E&J - 07-06-2018 07:09

Maandag: Johan maakt weer een wandeling over de camping en langs de rivier. Alles rustig. Mede kampeerders laten zich nog niet zien en ook geen wild. Kan ik me voorstellen, het is nog best koud.

Na de envelop met het kampgeld in de bus gedropt te hebben, gaan we naar het hoogste punt van de "Icefields Parkway", parkeren de camper en melden ons bij de kassa. Ons gereserveerde ticket moeten we nog downloaden via de wifi, dat duurt even, maar dan is het goed, ze moeten de barcodes bij de toegang scannen.

Met de bus naar de "Ice Explorer" en dan naar de gletsjer. Indrukwekkend, toch anders dan gewoon sneeuw. We zien nog een kleine sneeuw lawine hogerop, alleen het laatste deel daarvan nog kunnen filmen.

De gletsjer reikte in 1917 nog tot over de weg en is sinds die tijd al 1500m terug getrokken.

Na de gletsjer brengt de bus ons naar de Skywalk, daar hebben we ook een kaartje voor. We zien direct 3 "Bighorn sheep" lopen tegen de bergwand. Deze zijn nog jong, want de Bighorns zijn nog klein.

Over de glasplaat lopen boven het diepe dal is indrukwekkend. We zien nog een Mountain Goat liggen herkauwen, hij was net klaar met zijn gymnastiek op de helling onder de Skywalk, dat hebben we gemist, maar we hebben hem toch gezien.

Terug in het bezoekerscentrum een kop warme soep, want het was toch best koud daarbuiten boven de 2000m. Als we binnen zijn trekt het helemaal dicht en begint het te sneeuwen. In de Rocky's zijn er soms vier seizoenen op een dag.

Verder naar Jasper. Nog gestopt bij de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. Net voor Jasper camping Whistlers opgereden. Plekken met stroom, water en afvoer zijn al vol, dan maar zonder, we hebben alle faciliteiten bij ons. Alleen hebben we stroom nodig voor de laptop. Die wat opgeladen bij een stopcontact in de wc, maar na een half uurtje aan een picknick tafel vlakbij gezeten te hebben, maar weer mee genomen.

Dinsdag: We moeten redelijk op tijd op pad naar "Maligne Lake", voor onze boottocht om 11:30. Het is nog ongeveer 1,5 rijden daar naar toe. Onderweg mooie landschappen en nog net een Moose (soort Eland) gezien langs de kant van de weg, maar onvoldoende herkenbaar op de foto gekregen.

De boottocht van 1,5 uur over het meer gaat tot ongeveer 3/4 van het 22km lange meer, daar is het meer wat smaller en ligt Spirit Island. Dit is beroemd geworden door een kodak foto campagne van de jaren 60.

Op de terugweg naar Jasper nog een nest van een "Bald Eagle" (Zee arend) gezien. Te ver weg voor een goede foto, maar we kunnen net de Bald Eagle met tenminste 1 jong onderscheiden.

Vlak voor Jasper nog een wandeling van 1,5 uur door de "Maligne Canyon" gemaakt. Hoewel mensen uit Edmonton beweerden dat  "Maligne Canyon" veel mooier is dan  "Johnston Canyon", vinden wij dat niet. Hier loop je boven langs de Canyon, waar de rivier zich door heen worstelt, terwijl je bij  "Johnston Canyon" door de kloof kunt wandelen.

Waar de rivier wat breder wordt zagen we stoere toeristen die zich hier in de rivier storten en een stuk laten meevoeren door de stroom.

In Jasper wat inkopen gedaan en wifi opgezocht, onze Canadese wifi doet het nog steeds niet, telefonisch contact met de verkoper en waarachtig hij doet het nu wel in de telefoon van Johan, inclusief gebruik van hotspot om te delen met Emmy.

Heerlijk gegeten in een leuk restaurant/bar Papa George. Emmy wilde zalm en Johan "Meatloaf", stoofvlees van Elk en Moose. Voelde me wel een beetje schuldig, maar vond toch dat het moest kunnen, het is immers een lokaal gerecht.

Terug op de camping nog 2 Elk's gespot in de bosjes achter de toiletten.

Reacties

Martin 08-06-2018 06:44 {{button-51742}}

Ja, papa George! Joyce en ik hebben er alleen kunnen ontbijten omdat ze in de winter niet elke avond open zijn. Ik vond het eten er ook erg lekker
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan