Vancouver Island, Port Alberni

Door E&J - 17-06-2018 09:17

Maandag 11 juni: De zon schijnt mooi over de "Howe sound", maar we staan zelf nog net in de schaduw van de bergen/bomen.

We vertrekken voor de overtocht van 11 uur vanaf "Horseshoe bay" naar Nanaimo op Vancouver Island. We hadden een reservering voor dinsdag, maar we kunnen nu (makkelijk) mee, de reservering is niet belangrijk, daar kijken ze niet naar. Mooie overtocht van 1,5 uur over de "Strait of Georgia". Halverwege wordt nog omgeroepen dat er walvissen gespot zijn aan bakboord, we zien nog net een vin en wat turbulentie in het water.

Aan land op Vancouver Island gaan we naar Port Alberni, dat ligt zo'n 40 km landinwaarts, maar is via de "Alberni inlet" verbonden met de "Grote Oceaan", zo'n 60 km westelijk. Vancouver Island is bijna zo groot als Nederland en behoorlijk bergachtig. Dichtbij Port Alberni ligt "Mount Arrowsmith" van 1817m hoog, we hebben geen idee of die iets te maken heeft met de Amerikaanse rockband met dezelfde naam, maar daardoor klinkt het bekend ;-)

We eten wat aan de haven van Port Alberni en vinden dan een plek op de lower campground in "Sproat Lake Provincial Park", bij het meer met deze naam, in een bos dat best de naam "Regenwoud" mag dragen, indrukwekkende bomen met veel mos. Vandaag is het zonnig en droog, maar de vegetatie toont aan dat het vaak anders is. We drinken een biertje aan het meer met een prachtig uitzicht op bergtoppen met nog een beetje sneeuw.

Reacties

Hans en Monique 17-06-2018 19:39 {{button-52183}}

Bijna walvis gezien👍😀😜
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan