Ketchikan

Door E&J - 26-06-2018 21:33

Dinsdag 19 juni: Als we wakker worden liggen we al aan de kade in Ketchikan, Alaska. Niks van het afmeren gemerkt. We hebben vannacht dus Canada verlaten. 

Iedere dag een andere mat in de lift, zodat je weet welke dag het is.

We ontbijten aan boord en lopen Ketchikan in, veel souvenir winkels met de gebruikelijke prullaria, maar ook erg veel juweliers (het goud trekt hier blijkbaar nog steeds ;-) maar ook bont winkels, dat kan hier blijkbaar nog wel :-(

We hebben een excursie geboekt: "Wilderness Exploration & Crab Feast". De bus staat bij het schip en brengt ons naar een fjord, de "George Inlet". Onderweg wordt ons uitleg gegeven over Ketchikan en we zien bij een huis een bruine beer wegrennen en bij een kreek zitten een paar Bald Eagles rustig te kijken.

We varen een half uur in een catamaran motorboot met ca. 40 mensen aan boord. De boot is overdekt, want het regent hier 270 dagen per jaar. Vandaag is het stralend weer. We stoppen ergens waar wat vis in het water gegooid wordt, waardoor we mooi kunnen zien hoe de Bald Eagle de vis met z'n poten uit het water vist.

Een eindje verder halen we een fuik op waar een grote King Zalm als aas in zit en daar zijn 5 krabben op af gekomen. We kunnen de krabben bewonderen en vasthouden.

Daarna varen we terug naar de lodge waar we zo veel krab kunnen eten als we willen. Wij eten dit voor het eerst, maar we delen onze tafel met een stel dat op huwelijksreis is en ons helpt om de poten te ontleden en het eetbare te nuttigen. Erg lekker!! Het gaat er om welke tafel de hoogste toren van krab resten kan bouwen. Alles is geoorloofd, dus de lege glazen worden ook gebruikt.

Als we weer terug zijn op de Noordam, steekt het al spoedig van wal, op naar de hoofdstad van Alaska, Juneau.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan