Skagway

Door E&J - 26-06-2018 22:23

Donderdag 21 Juni: Vandaag is het de langste dag en we zijn inmiddels 4 weken van huis. Johan is om 4 uur wakker en gaat het dek op, in de veronderstelling een mooie zonsopkomst te zien, maar dat is niet het geval. Het is wel licht, maar de zon zit achter de bergen en er is bewolking. We varen door het "Lynn Canal", waar grote kans is om walvissen te zien. Jammer genoeg niets gezien en om ongeveer 6 uur meren we af aan een cruise terminal in Skagway.

Om half 1 gaan we met een oude trein de White Pass op, het hoogste punt van de route dat tevens de grens vormt met Canada. De trein hobbelt in een rustig gangetje de berg op, over diverse bruggen en 2 tunnels. Onderweg prachtige uitzichten. Ook vandaag is het prachtig weer en het is heerlijk om op het balkon tussen de wagons te staan, zodat je mooie foto's kunt maken.

Zoek de witte vlekken op de berghelling, dat zijn mountainsheep.

Terug in Skagway het stadje doorgewandeld. Er wonen slechts 800 mensen, maar er zijn veel winkels langs een nog relatief lange Mainstreet. Hier is ook weer zo'n ouderwetse saloon, de "Red Onion". We zijn wel aan een biertje toe, maar het is zo druk en lawaaiig dat we besluiten iets anders op te zoeken om een biertje te drinken.

Terug aan boord van de Noordam en deze vertrekt weer om 21 uur

Reacties

Hans en Monique 27-06-2018 14:27 {{button-52601}}

Wat een indrukken doen jullie op😮 !!!
En mooi bootje hoor😜
Het bevalt wel zo te varen blijkbaar, leuk al die verschillen tijdens jullie reis👍
Geniet verder en wij volgen van❤️
Groetjes xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan