Denali NP

Door E&J - 28-06-2018 08:44

Zondag 24 juni: De Noordam is al vroeg afgemeerd, want als we om 6:45 op staan (vroeg hè ;-), liggen we al aan de kade. Het is zwaar bewolkt. Wij kunnen met de bus van 8:15 mee, we hoeven ons niet te haasten en kunnen nog rustig ontbijten.

Het is allemaal strak georganiseerd, groep voor groep wordt afgeroepen en kan naar hun eigen vorm van verder vervoer, ingedeeld naar eindbestemming. We hebben een leuke chauffeur die volop verteld over de wetenswaardigheden langs de route, Alaska, en hoe hij zelf van Florida naar Alaska is verhuisd.

Op het vliegveld pikken we onze koffers op, die we na identificatie mee mogen nemen. Goed geregeld!
Dan de auto ophalen. Zoals zo vaak bij het oppikken van een auto, moeten we daar weer ff in de rij staan, tot we aan de beurt zijn.
We hebben een nette auto, Hyundai Santafee, AWD met slechts 10000mijl op de teller. Deze rijdt prima.

De rit naar Denali NP is verder dan gedacht (foutje in ons route boek), 259 mijl, ruim 4,5 uur rijden. Dus het is rond 18:00 als we er zijn. Park doet een beetje rommelig aan, maar de cabin is mooi en ruim. Er zijn 2 food-trucks, een Mexicaanse en een Thai. We halen Thai en dat smaakt heerlijk.

 

Maandag 25 juni: We hebben een tour van 8 uur geboekt, de "Tundra Wilderness Tour". Die vertrekt om 13:40, dus we komen weer laat terug. Voor die tijd gaan we naar het Visitor Center en bij het restaurant nemen we een uitgebreide lunch, want vanavond lukt dat niet meer. Bij het restaurant is een goede WiFi, dus we werken een paar dagen bij in onze Blog. (Het kost steeds wel aardag wat tijd om de blog weer bij te werken, maar het wordt steeds beloond met vele leuke reacties, dus het is de moeite waard :-)

De Tundra Wilderness tour is zoals verwacht, bedoeld om vooral wild te zien.

De chauffeur moet op de weg letten, dus de passagiers moeten het wild spotten. We moeten "stop" roepen als we wat zien en dan de richting (b.v. 9uur) en dan een beschrijving. De "driver" stopt inderdaad abrupt als de eerste Caribou gespot wordt. Het is een hele mooie Caribou stier met een mooi gewei, zichtbaar als silhouet tegen de lucht.

We zien zoveel Caribou's dat de "driver" op de terugweg zegt dat we daarvoor niet meer "stop" hoeven te roepen, we willen nog wel ander wild zien. (video toont een compilatie van de Caribou die we gespot hebben):

We zien ook de Dall Sheep, ver weg op de berg, maar ook dichtbij de weg oversteken.

Het Denali NP in 1873 tot NP is uitgeroepen, ter bescherming van het Dall Sheep. Denali NP is met 22000km2 ongeveer 3/4 van de oppervlakte van Nederland, en het is een "Wilderness Resort". Er is dus weinig menselijke invloed en er is maar 1 weg van 62 mij, na 15 miles is het park alleen toegegankelijk voor bussen en wanneer je permit hebt. Mount McKinley, inmiddels omgedoopt tot Mount Denali, is met 6194 de hoogste berg van Noord Amerika, en ligt in het hart van Danali NP. 

Mount Denali is meestal onzichtbaar, gehuld in wolken, zo ook vandaag.

Op het laatst zien we toch nog een Grizzly, wel ver weg, maar geweldig dat we die gezien hebben.

Tenslotte zien we nog een "Owl", die zit mooi op een tak om zich heen te kijken.

Het is al bijna 22 uur als we de bus uitstappen, maar het was een mooi dag.

 

Dinsdag 26 Juni: Vandaag nog een keer Denali NP bezocht en een wandeling gemaakt om een meer, gevormd door een een aantal bever dammen. Geen bevers gezien en ook geen Moose. Die worden hier regelmatig gespot, maar vandaag houden ze een lange middag slaap denken we.

Reacties

Joyce 28-06-2018 09:19 {{button-52631}}

Wat ontzettend mooi allemaal zeg! Gaaf dat jullie een beer hebben gespot.
Heel veel plezier nog, geniet ervan!

Groetjes Joyce

Maria 28-06-2018 09:32 {{button-52632}}

Wat een mooie reis maken jullie! Erg leuk dat je die filmpjes toegevoegd hebt.

Herman 30-06-2018 00:34 {{button-52677}}

Ola! een blonde gizzley -maltijd gedacht dat die donker of zo waren.
Maak de kaatste dagen helemaal top!
Doeiiii
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan