Homer

Door E&J - 01-07-2018 18:29

Donderdag 28 juni: Wederom op tijd op pad, want de rit van vandaag is nog verder dan gisteren, zo'n 320 mijl. Het is zwaar bewolkt. Het is nog rustig op de weg en dan staat er ineens een Moose op de weg ons aan te staren. We stoppen en pakken de kamera, we kunnen haar (het is een zij, want geen gewei) nog net vastleggen op een foto voordat ze in de struiken verdwijnt.

Naarmate we verder rijden wordt het somberder, met af en toe regen. We zien dus niet heel veel van de mooi landschappen. Homer is niet zoals verwacht. Er zijn wel wat historische gebouwen maar er is geen sprake van een centrum, het ligt verspreid en het is erg rommelig.

Homer ligt op het zuidelijkste puntje van het Kenai schiereiland en er is een landtong van 4,5 mijl lang. Dit is de morene van gletsjer uit de ijstijd en door menselijk ingrijpen is deze rug van rotsen en gruis verstevigd en zo heeft deze de weersinvloeden kunnen doorstaan. Er zijn havens, industrie en restaurants, cafés en winkeltjes. Ook dit vinden we erg rommelig. We drinken ergens wat en gaan weer terug naar Homer.

 

Vrijdag 29 juni: Het regent en het is erg somber weer. Er is niets te zien van de baai en de tegenoverliggende bergen en gletsjers. Nadat we koffie met wat lekkers hebben genuttigd bij een leuke tent: "Two Sisters Bakery", bezoeken we het "Alaska Islands & Ocean Visitor Center".

De natuur en historie van Alaska is hier erg mooi en informatief uitgebeeld. De jacht op bont in de 18e en 19e eeuw heeft heel wat ellende veroorzaakt voor een aantal diersoorten. Er wordt veel aan gedaan om dit te herstellen. We maken een wandeling met 2 rangers vanuit dit centrum naar het slikken gebied, de overgang tussen zoet en zout water. We krijgen uitleg bij diverse planten en dieren en zien een Kraanvogel paar met jongen.

S'middags breekt de bewolking en maken we een scenic tour. De bergen en gletsjers zijn nu prachtig om te zien. We treffen onderweg nog een Moose op de weg, die we van dichtbij kunnen gadeslaan, hoe hij zich terugtrekt in het dichte struikgewas en daardoor nagenoeg onzichtbaar is.

s'Avonds nog een strandwandeling gemaakt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan