Zion 7e dag, 8 juni vervolg

Door Joop & Lucienne Schuurman - 12-06-2018 07:28

 

Van Las Vegas naar Zion National Park is weer een nieuwe uitdaging .

We zijn lekke op tijd op weg, eerst naar de Walmart om boodschappen in te slaan en een bikini zoeken want het was toch wel jammer dat ik even geen plonsje kon maken in het zwembad. Maar bij de volgende camping is er gelukkig weer een zwembad.

De rit is van een mooie huizen en aangelegde oases onderweg tot golfbanen heel mooi maar een paar kilometer verder is het weer een grote vlakte. Vreemd maar het land is ook zo groot. Las Vegas was toch wel heel leuk om eens te zien. Er wordt veel gebouwd rondom de stad en we zien de simpele contructie van de opbouw. Het zijn gewoon kant en klare geperste houten panelen en daaroverheen komt weer een stukadoors structuur van mooie witte en beige kleuren 

 en het eindresultaat mag er zeker wezen. Wat wonen hier veel mensen en lekker buiten de drukte van de stad. De weg naar Zion is rotsachtig en geeft veel mooie uitzichten wonderlijk dat het landschap hier zo snel veranderd na een paar kilometer. Bergachtige omgeving we komen  in de middag aan en na een hapje eten gaan we eerst zwemmen. Er zitten Nederlanders en belgen in het zwembad. Gezellig babbeltje gemaakt de Belgen zijn met een tentje en inboedel meegenomen vanuit Gent. Geen stoeltje niks en dan een kleintje van 2;5 jaar en eentje van 7. Ze huren een gewone auto de kleinste wilde niet slapen en dat gaf wel spanning. Gelukkig staan ze niet naast ons anders kun je dat toch niet aanzien denk ik.We lopen aan het eind van de middag l naar het National Park en nemen daar de shuttle bus van het park en rijden naar de laatste stopplaats voor de Narrow Traill welke aan het einde heel smal wordt en moet je in het water lopen met schoenen en al. Plus een stok voor je evenwicht voor  de gladde stenen. We lopen lekker koel tussen de hoge bergen waar geen zon komt maar het water is heerlijk lauw. We maken vast maar even een foto want nu stoppen we de gsm en camera maar in de rugtas. Als een van ons valt is het gedaan met de foto’s. Een lange stok kan je kopen maar er staan ook zelf gemaakte stokken aan het begin. Dus ik op pad met een halve boom en Joop vind het niet nodig. Maar ik ben wel blij dat ik hem mee sleur want soms ga ik bijna onderuit. Erg leuk en verkoelend om te doen de wandeling is voor iedereen goed te doen. Onze schoenen zijn bij terugkeer weer even zo goed als nieuw. Terug naar de camping gelopen en lekker douchen, morgen vroeg willen we nog een wandeling maken voordat we vertrekken want om 12.00 uur moet je overal van de camping af.

 

Reacties

JOOP &LUCIENNE SCHUURMAN 12-06-2018 22:52 {{button-51987}}

Hallo lieverds wat een mooie foto s fijn dat het goed gaat knuffel van MaM.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan