Canyonlands 15e dag, 16 juni

Door Joop & Lucienne Schuurman - 25-06-2018 00:46

 

 

Vandaag van Fruita richting Canyonlands en op de valreep nog een marmot gezien.

We beginnen met Island in the Sky en rijden tot het uiterste puntje en starten een trail. De grand Vieuw Point met een spectaculair uitzicht. Weer lijkt alles anders die laagjes en kleuren blijven ons verbazen. Op de terugweg komen we in gesprek  met een ouder Amerikaans echtpaar wij maken een foto van hun samen en krijgen nog leuke tips wat we nog zeker moeten doen hier. Zoals een wijnproeverij en een bierbrouwerij dat zit op de route van overmorgen dus hopelijk kunnen we het ook vinden. Na deze wandeling stoppen we nog bij Mesa Arch daar staat een mooie natuurlijke boog gevormd door de rotsen. Deze foto staat afgebeeld achterop onze camper. We vertrekken nu uit Island in the Sky en rijden naar het naastgelegen Dead Horse Point State Park waar ook onze camping zich moet bevinden.

Deze naam is een legende met wilde Mustangs. De cowboys reden tot aan het einde (het Point) wat ze de nek noemde en kozen de beste paarden uit en lieten de rest in de steek zonder water voor de afgrond. Wel met uitzicht op de Colorado River op ruim 600 meter hoogte. De reden is nog steeds onbekend waarom al die paarden van de dorst moesten omkomen. 

We hebben een leuke plek met een eigen overkapping met verlichting en mogelijkheden voor een BBQ en open vuurkorf. Maar er is helaas een code rood voor brandgevaar. Na het avondeten maken we weer een lekkere wandeling die iets te lang duurde en het werd al bijna donker. Maar we zien wel een soort wit grijze vos en kunnen nog net een kleine foto nemen. En twee chipmunks wat een schattige beestjes. Dat maakt weer een hoop goed. De dag is weer omgevlogen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan