Yellow Stone 19e dag , 20 juni

Door Joop & Lucienne Schuurman - 25-06-2018 01:49

 

Van Grand Teton naar Yellowstone

 

Het was fris vannacht je merkt dat het hier een stuk minder warm is.

Korte broek is voor mij in de kast beland. Vandaag werd het 18 a 20 graden.

Gisteravond maar zeven graden en dat is wennen als het eerst zo erg warm was en de airco aan moest. Het Yellowstone park ligt hier maar 80 km uit elkaar en de natuurparken liggen eigenlijk tegen elkaar aan maar in de parken zitten meerdere campsites zodat het uiteindelijk toch nog verder ligt dan je zou denken. De entree begint wat saai er lopen twee rijbanen naast elkaar tegemoet komend en vooruitgaand. We zien onderweg een Yellow Bllied Marmot en een Pronghoorn dat is een soort hert. We gaan eerst naar de camping en gaan na de lunch van daaruit rijden om nog meer dieren te spotten.

 

Bizons lopen er hier veel rond en lijken wel tam. Ganzen met mooie kleuren. Dat zijn al mooie plaatjes. 

Van het begin naar het einde is zo’n park nog 230 km volgens zeggen. En als je rondjes rijdt dan lijkt het  natuurlijk nog groter.

We rijden lekker door en soms stoppen we voor bizons. De rit gaat door het park heen de Oost kant en morgen nemen we de Westkant kant.

Mooie foto’s van de bizons en heel dichtbij, we zien later mensen in een rij staan en vragen wat er is want wij zien niks. Het blijkt een zwarte beer met jonkies te zijn en een coyote viel de moeder aan en wilde waarschijnlijk haar kroost oppeuzelen dit heeft meer dan een uur gekost en uiteindelijk gaf de coyote het op. Gelukkig maar.  De foto’s zijn wel wat van ver af maar je ziet hem steeds in de aanval gaan. Het is de natuur we mogen ons er niet mee bemoeien. Hoe moeilijk ook. Het wordt al later en we besluiten terug te keren en komen om kwart over negen thuis. Lange mooie dag en maken samen lekker eten klaar. We blijven twee nachten op deze camping. Overal zie je Geyser bassins., stoom met grote en kleine pouls. Plus veel watervallen.

Reacties

Ben&Anja 25-06-2018 05:59 {{button-52464}}

👍te gek.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan