Vanuit New York naar San Francisco

Door SvdP - 07-06-2018 15:48

Gisterenavond hebben we met Pim en Carrey gegeten. Onwijs leuk om kennis te maken met Pim's vrouw en om hem na een behoorlijk lange tijd weer te zien! Helaas heeft de jetlag deze mini-reünie flink verkort, want Sonja kreeg last van haar maag. Kort naar krachtig dus deze afspraak. Ja mam, we hebben wel aan de foto gedacht. Zie in het album ;)

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan, al voelt dat niet zo erg vanwege het tijdsverschil met Nederland. We hebben The Big Apple helaas alweer achter ons moeten laten, om op weg te gaan naar een volgend hoogtepunt: San Francisco!

De vlucht verliep soepel en doordat we weer eens 3 uur extra terug zijn gereisd in de tijd, kwamen we om 13:30 uur aan. Met de metro zijn we naar het centrum van de stad gegaan. Vanaf hier moesten we nog een stuk klimmend omhoog naar ons hotel. 

De sfeer in San Francisco is behoorlijk anders dan die in New York. Mensen zijn wat minder gehaast en de stad is groener en wat minder gepolijst. De stijle wegen en oude buslijnen maken het straatbeeld compleet. Peter heeft net opgezocht dat er hier een paar straten zijn met een hellingshoek van 31,5 graden! 

Na een lunch bij een diner, precies als in de film (zie foto's), zijn we naar Chinatown gelopen. In New York hadden we hier helaas geen tijd voor, dus nu konden we het echt niet overslaan. Vanuit Chinatown zijn we doorgelopen naar Pier 1. Hierin bevindt zich een urban food market. Ook heb je mooi uitzicht over de stad en over the Bay Bridge.

Nu zitten we met moeie voeten en zware benen even bij te komen en maken we een planning voor morgen. Want er is hier nog genoeg te beleven!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan